Dicsérjen meg téged a Hende Csaba!

Úgy jársz, mint Ungár Péter!

"Nyugodtan kidobhatják a kukába a felmérést, ugyanis azóta Hende Csaba úgymond felkérte szavazóit, hogy Ungár Péterre voksoljanak az Összefogás előválasztásán."

Ez volt az első komment hétfő délben megjelent cikkünk Závecz Intézet: Ungár Péternek és László Győzőnek lenne esélye legyőzni Hende Csabát 2021. February 08. 11:27 alatt, ami a Závecz Intézet közvéleménykutatásáról szólt. A kutatás a lehetséges szombathelyi ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltek ismertségét, támogatottságát és esélyeit mérte fel.

Négy lehetséges jelöltet említettek, Bana Tibort (független), Czeglédy Csabát (DK), László Győzőt (Momentum) és Ungár Pétert (LMP) Az elemzésben a korábbi méréseknél szerepelt Iker Áron (Momentum) neve is, a későbbi kutatásnál nem, mondjuk nem is mértek túlzott esélyeket neki.

Ellentmondásos adatok

A Závecz Intézet felmérésének van egy ellentmondásos része. A mérés alapján ugyanis Czeglédy nyerné az előválasztást Ungár Péter előtt, viszont a válaszadók szerint Ungárnak és Lászlónak lenne esélye Hende Csaba ellen, aki várhatóan a Fidesz jelöltje lesz.

Az egyes emberek közti különbségek azonban bőven benne vannak a négy százalékpontos hibahatárban. Tehát a valóságban akár a kijelentések ellenkezője is igaz lehet.

Vagyis képlékeny még minden, az ellenzéki előválasztásig hátra van legalább fél év, a tervek szerint ugyanis október 23. előtt neveznék meg a közös választókerületi jelölteket.

Hende nagyon megdicsérte Ungár Pétert

A bevezetésben idézett hozzászólást viszont érdemes komolyan venni. Hende Csaba a múlt csütörtökön, február 4-én este tett közzé egy videót Hende Csaba az Aptiv "Írországba költözéséről" és a zalaegerszegi fejlesztésekről 2021. February 05. 11:46 , ebben a sajtó és az érdeklődők kérdéseire válaszolt. Egy kérdésre hosszan dicsérte Ungár Pétert - tanult, tehetséges fiatalember, jó családi háttérrel -, és kifejezte reményét, hogy Ungár nyeri az ellenzéki előválasztást.

Hende kijelentette, "ha ő (Ungár) lesz a Fidesz-jelölt ellenfele, akkor a szombathelyiek nem tudnak rossz döntést hozni" .

Akkor most mi is van?

Ki érti ezt? Hiszen Hende és Ungár között közismerten rossz a viszony. Ungár rendszeresen bírálja őt megszólalásaiban és az Ungár érdekeltségeibe tartozó újságok is sokszor számonkérik Hendét. A kormánypárti kötődésű megyei lap pedig Ungárt nem kíméli, ahogyan az egyik, nyíltan fideszes online oldal sem. Mindkét lapban olyan cikkek jelennek meg Ungárról, amelyek beférnének a Pesti Srácokba is.

A Fidesz manipulálni akarja a választást?

Elsőként eljátszhatunk a gondolattal, hogy igaza van a cikkünk elején idézett kommentelőnek. Hende Csaba nyíltan felszólította támogatóit, hogy vegyenek részt az ellenzéki előválasztáson, és szavazzanak Ungárra. Mert Hende úgy érezheti, hogy Ungárt könnyen le tudná győzni.

Az ellenzéki előválasztáson a jelen állás szerint ugyanis bárki részt vehet, aki rendelkezik választójoggal. Felmerült az előzetes regisztráció is, de ha ezt bevezetik, akkor sem valószínű, hogy a pártszimpátia alapján szűrnék a szavazásra jelentkezőket, erre lehetőség sem lenne.

Ungár Péter személyétől elvonatkoztatva érdemes belegondolni, hogy a Fidesz így az egész ellenzéki előválasztást irányíthatja, és olyan jelölteket segíthet győzelemhez, akik aztán simán kikapnak a kormánypárti jelöltekkel ellen.

Hende bosszút akar állni?

Ám az is lehet, hogy túlbonyolítjuk a dolgot. Hende Csaba azzal, hogy nagy taktikai ötletként nyilvánosan megdicsérte Ungárt, egyszerűen el akarja lehetetleníteni az LMP-s politikust az ellenzék és az ellenzéki szavazók szemében.

Ungárral szemben ugyanis visszatérő vád, hogy tulajdonképpen a Fidesz beépített embere, és ehhez Ungár családi kötődését használják fel.(Édesanyját, Schmidt Máriát a Fidesz főideológusaként is szokták emlegetni.)

Hendének pedig van oka bosszúra. Nem csak azért, mert Ungár rendszeresen bírálja és ellene akart indulni a választásokon. Ungár Péter például nemrég tett közzé egy videót Videó: Orbán Viktor a szombathelyi városházát veri szét, Hende Csaba kisnadrágban mogyorót dédelget 2021. February 01. 13:46 , amiben Orbán Viktor a szombathelyi városházát veri szét, Hende Csaba pedig kisnadrágban mogyorót dédelget. És az ilyen nem maradhat megtorlatlan, ugye.

De bármelyik változat az igaz, az biztos, hogy egyre hevesebb lesz a politikai taktikázás, ahogyan közeledünk az ellenzéki előválasztáshoz és a 2022-es országgyűlési választásokhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény