Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?

Nincs teljes egyetértés az ügyben. Nálunk most szavazhat is.

Temérdek érdekes olvasói levelet kap szerkesztőségünk nap, mint nap, az egyikben például nemrég a szombathelyi fedett uszoda hétvégi nyitvatartása volt téma.

Így szól a levél:

„Szombathelyen az országban talán egyedüli nagyvárosként fordul(hat) elő, hogy a városi uszoda hétvégén csak a kényelmes 09:00-tól várja az úszni vágyókat.

Dolgozó emberként nem kell részletezzem, hogy mit is jelent egy 'kora' reggeli úszás a szombati bevásárlás, vasárnapi ebédfőzés programban.

A sportolók – főként az úszók – jelentős része nem idegenkedik a korán keléstől – még hétvégén sem –, ezért is furcsa, hogy miért ilyen késői a nyitás.

A Google-t és saját tapasztalataim alapján tényleg úgy tűnik, hogy egyedülállóak vagyunk ezzel az országban. Máshol általános a 06:00-ás (vasárnap esetleg 06:30, 07:00-ás nyitás)

Lehetne ezen változtatni? Érdemes volna megkérdezni a fenntartót, hogy mit gondol erről? Érdekelheti ez a szombathelyieket?”

Garai Antal Atom

A szombathelyi fedett uszoda egyébként hétfőnként 14:00-tól 21:30-ig van nyitva, keddtől péntekig 6:00-tól 21:30-ig, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon pedig 9:00-től 18:00-ig.

Összehasonlítási alapként hoztunk három másik nagyvárosi uszodát is. Győrben például az Aqua Sportközpont hétfőtől péntekig 5:30-tól várja az úszni vágyókat, hétvégén pedig 6:00-tól. A pécsi Hullámfürdő mindennap 6:00-kor nyit, a Debreceni Sportuszoda hétköznap 6:00-kor, hétvégén pedig 8:00-kor.

Miért úgy van, ahogy?

És mivel úgy gondoltuk, érdekes lehet ez a témafelvetés, ráadásul kérdésekkel zárult, melyek közül az egyik a fenntartónak szólt, továbbítottuk olvasónk levelét az uszodát üzemeltető VASIVÍZ ZRt.-nek.

Válaszukban az áll, hogy a hétvégi nyitvatartási rendet a korábbi évek tapasztalatai, vendégforgalmi adatai és igényei szerint alakították ki. De hozzátették, hogy a vendégek kiszolgálása mellett nagy figyelmet kell fordítaniuk az uszoda hatékony és költségtakarékos működtetésére is.

Kiemelték, hogy a korai úszni vágyók részére hétfőtől péntekig 6 órai nyitással tudják biztosítani a vízfelületet a sportoláshoz.

Egyébként az elmúlt években sem megkeresés, sem panasz nem érkezett az uszoda hétvégi nyitvatartásával kapcsolatban a VASIVÍZ-hez.

Az olvasói levél végén pedig nemcsak az üzemeltetőhöz szólt kérdés, hanem a szombathelyiekhez is, így indítottunk egy szavazást, ahol olvasóink elmondhatják véleményüket, illetve kommentben bővebben ki is fejthetik azt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem