Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Népmesébe illő fordulat egy szombathelyi utca aszfaltozásában

Ismerjék meg a lakók, az út és a nem mindig olyan kedves asszony történetét. Magyarországon ilyen hülyeségek miatt is hajba kapnak az emberek.

Egyszer volt, hol nem volt, a Király Sportlétesítményen is túl, ahol már nem a Haladás túr, állt egy meseszép gyümölcsös, amit egy kedves asszony gondozott.

Termett ebben a kertben alma, szilva, cseresznye, a fák árnyékában pedig színes virágok, döngicsélő méhek és szorgos hangyák éltek békességben.

Hasonló békességben gondozgatta gyümölcsösét a kedves asszony is mindaddig, amíg egy borús napon Szombathely vára felől meg nem jelent egy sereg sárga sisakos, sárga mellényes férfi, s egyikük azt nem mondta; elhajítom ezt a követ, s ahová esik, ott lészen a Garamvölgyi Tivadar utca.

Kiss Tamás

Hát mit ad Isten, a kő éppen a kedves asszony kertjének végébe esett. A sárga sisakos férfiak rögvest hozták az ásókat, talicskákat, s már túrták is a földet a gyümölcsös körül. Mire a kedves asszony kettőt fordult volna, már újépítésű családi házakkal volt teli az addig magányos erdőszéli táj.

A családi házakba kedves fiatalemberek és fiatalasszonyok költöztek, azoknak szép és vidám gyermekei születtek; olyan volt az élet a Garamvölgyi Tivadar utcában, mint bármelyik másik újépítésű lakóparkban. Egyetlen kivétellel.

Az ide költözők ugyanis nem tartották a kedves asszonyt olyan kedvesnek, mivel nem engedte, hogy a Garamvölgyi Tivadar utca gyümölcsös kertjének végébe eső részét leaszfaltozzák.

Nem volt ez nagy terület, az útnak is legfeljebb a feléig nyúlt, meg már amúgy is a kerítésen kívülre esett, de akkor is az asszonyé volt. Meg hát ki tudja, mit hoz a jövő; két sor paradicsom például éppen elférne benne.

Kiss Tamás

A lakópark egyre épült és szépült, a lakók pedig egyre csak bosszankodtak a Garamvölgyi Tivadar utca bejáratánál tátongó gödör miatt. Többször próbálták meggyőzni az asszonyt, hogy adja el azt a parányi területet a lakóközösségnek, hiszen szükségük van az útra, ő viszont hajthatatlan volt.

Egy szép napon aztán, valamikor 2020. nyarán mégis úgy döntött, hogy eladja a telek útra eső részét, így a lakók végre befejezhetik az aszfaltozást.

Talán már soha nem derül ki, a kedves asszony miért gondolta meg magát. Talán csak azért, mert rájött, hogy ennek az egész mesének nincs semmilyen tanulsága azt leszámítva, hogy Magyarországon ilyen hülyeségek miatt is hajba kapnak az emberek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra