Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elromlott a sorompó a szombathelyi Ipari úti vasúti átjárónál hétfőn délelőtt

De hamar megjavították, így szerencsére nem lett baj a meghibásodásból.

Egy olvasónktól kaptunk fotót és videót is hétfőn dél tájékában a szombathelyi Ipari úti vasúti átjáróról, melynek sorompói jól láthatóan nem működtek, a meghibásodásról pedig meg is kérdeztük az illetékes GYSEV-et.

Mint kiderült, ma délelőtt hibásodtak meg a sorompóberendezések, a vasúttársaság pedig tudott is a problémáról, így időben intézkedtek a javítással kapcsolatban és tájékoztatták a mozdonyvezetőket is, akik a hatályos előírásokat betartva, lassú (maximum 15 km/órás) sebességgel, hangjelzést használva haladtak át az átjárókon.

„A műszaki hibát 10.54-kor észlelték munkatársaink, a hiba elhárításával 11.50-re végeztek, ezután ismét üzemszerűen működtek a sorompók az érintett átjárókban” – közölte lapunkkal Rázó László sajtószóvivő, aki levelét egy sofőröknek címzett emlékeztetővel zárta:

Felhívjuk a közúton közlekedők figyelmét, hogy amennyiben egy vasúti átjárónál a fénysorompó sötét, tehát sem fehér, sem pedig piros fényt nem ad, a KRESZ szabályai szerint kötelező megállni. Áthajtani csak abban az esetben szabad, ha a gépjárművezető meggyőződött arról, hogy nem közlekedik vonat az átjáróban.

Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra