Percről percre a 2018. júniusi szombathelyi közgyűlésről

17:40 Itt a vége a közgyűlésnek

Vége a nyilvános ülésnek, és ezzel a tavaszi ülésszaknak is. De a zárt ülésen minden bizonnyal kimondják, hogy megszűnt Czeglédy Csaba képviselői megbízatása, amit még meg lehet fellebbezni. Valószínűleg meg is fogják, úgyhogy egy darabig húzódik még az ügy.

Ha a bíróság is kimondja a mandátum megszűnését, időközi választás lesz, valamikor az ősszel.

A következő közgyűlés szeptember 13-án lesz, július második felében pedig közmeghallgatást tartanak.


17:15 És itt is a két ülés közti beszámoló

Horváth Attila köszöni Lendvai segítségét, képviselői keretekből és egyéb forrásokból sikerül 4,5 millió forint értékben játszótereket felújítani Oladon. Kéri a polgármester, engedélyezze, hogy a hivatal dolgozói részt vehessenek azon a lakossági fórumon, ahol a részletekről döntenek. Meg is hívja a polgármestert.

Szuhai Viktor (baloldal) ismét előhozza az ülés elején már felvetett Rákóczi utcai elektromos autótöltőt. 15 millióba került, de nem sikerült beindítani, most sem működik. Mint mondja, ez hozzátartozik a modern városhoz. Kéri, a hivatal nézze meg, hogyan lehetne megoldani, Zalaegerszegen működik.

Hozzáteszi, a turisták félre vannak vezetve, ugyanis azt a tájékoztatást kapják, itt van egy töltőállomás, aztán a helyszínen veszik észre, hogy nem működik. Írásos tájékoztatást kér a lehetőségekről.

Nemény András emlékeztet rá, hogy letelt az egy év Hétfőn mondja ki a szombathelyi közgyűlés, hogy Czeglédy Csaba már nem városi képviselő 2018. June 24. 14:46 , amióta Czeglédy nem vesz részt a közgyűlésbe. Pedig az ártatlanság vélelme őt is megilleti. Számára az is szomorú, hogy habár csak ma döntenek a mandátum megszűnéséról, amit meg is lehet fellebbezni, de Czeglédy neve már nincs a szavazótáblán.

Czeglédy Csaba a tavaly áprilisi közgyűlésen Puskás Tivadar polgármesterrel
Mészáros Zsolt

De most megköszöni Czeglédy közel húsz éves képviselői munkáját, és abban a reményben teszi a hozzászólását, hogy Czeglédy tisztázza magát és lesz még városi képviselő.

Lendvai bejelenti, nem szólnak ehhez hozzá, mert Czeglédy külön kérte, hogy zárt ülésen tárgyalják ezt az ügyet.

Balassa kérdést tett fel egy bizottsági ülésről, Puskás azt mondja, a jegyzőkönyvben benne van. Balassa felháborodik, mint választott képviselő, kéri, hogy válaszoljanak. Puskás elnézést kért, írásban válaszolnak.


17:05 Technikai ügyek

Több technikai jellegű napirendi pont, szavazgatnak.


16:40 Vita a hajléktalanokról

Átszervezik a szociális rendszert, aminek törvényváltozás az oka. Közben a hajléktalanok is szóba kerültek, a hajléktalanszálló is. A baloldal az alaptörvény-módosítást említette, ami megtiltja az életszerű közterületen lakást. A Fidesz szerint a módosítás éppen a hajléktalanokat védi és nem ellenük van.

Ne féljünk a hajléktalanoktól - mondja Puskás, azzal, hogy erről szól a módosítás.

Közben eldöntik, hogy ellátogatnak a hajléktalanszállóra, a polgármester megkéri a jegyzőt, hogy ezt szervezze meg.

A békés hangulat után Takátsné Tenki Mária deviáns magatartásról, kannás borról, elhanyagolt öltözékről beszél. És kijelenti, nem tudják 200 hajléktalan problémáját megoldani. Ő abban bízik, hogy a kormány is indít programokat, és számítana a szombathelyi civil szervezetekre is.

Puskás szerint nem a 10-15 deviánsról van szó, de az ő helyzetüket is meg kell oldani, mert ők formálják a közvéleményt a hajléktalanokról. A többi, mintegy 300 embernek segíteni kell.


16:20 Meghirdetik a volt szentkirályi iskola épületét

Írtunk róla Eladó a volt szentkirályi általános iskola épülete 2018. June 23. 15:44 , a közgyűlés Tóth Kálmánt és Kántás Zoltánt delegálja a pályázatot elbíráló bizottságba.


16:05 Játszótér a Parkerdő lakóparkban

Megírtuk már, a lényeg, hogy az önkormányzat ajándékba kapja a lakóparkban lévő zöldterületet, és ott majd egy parkot és játszóteret épít ki.

Nemény örül, ha játszótér építéséről van szó. Hozzáteszi, az ügyet figyelemmel kell kísérni, és figyelmi kell a többi, kisebb probléma megoldására. Felajánlja frakciójuk további segítségét is.

Júniusi közgyűlés
Illés Károly magánya
Vágvölgyi Bálint

Balassa emlékeztet, hogy korábban engedélyt adtak arra, hogy beépíthető legyen a terület. Meg kellene nevezni azokat a képviselőket, akik akkor ezt megszavazták.


16:00 Megint a zanati kerékpárút

Több mint egy évtizede tart az ügy, az előterjesztés szerint most a vége felé jár. Arról van szó, hogy a Tescóval szembeni, az elkerülő túloldalán lévő ingatlant annak fejében vonta be belterületbe az önkormányzat, hogy a vállalkozó megépíti a zanati kerékpárutat. A határidőt többször módosították, közben a bicikliút kétharmada elkészült, és 2020 év végéig kér újabb határidő-módosítást.

Balassa szerint offshore cégről van szó, és egy fideszes képviselő őket, ezért nem oldják meg az ügyet.

Lendvai szerint Balassa ezzel a hozzászólással elérte a mélypontot. A városvezetésnek egy célja van, hogy megépüljön a kerékpárút.


15:40 Bővítik a fizetőparkoló övezetet

Erről is írtunk már Még több helyen kell majd fizetni a parkolásért, bővülnek a fizetős zónák Szombathelyen 2018. June 22. 11:43 , több, eddig ingyenes utcában és udvarban is fizetni kell szeptember 1-től.

Balassa tájékoztatást kér, hogy a többi város ellenében Szombathelyen miért nem ingyenes a parkolás a zöld rendszámú kocsikkal. Megjegyzi, hogy Győrben csak a tisztán elektromos autóknak ingyenes, és csak előzetes regisztráció után.

Takátsné Tenki Mária javasolja, hogy a Pelikán park melletti Honvéd utcára is terjesszék ki a fizetőparkolást. És azt, hogy a fizetőparkolókban újítsák fel a felfestéseket, szüntessék meg a rakodóhelyeket és helyezzenek ki parkolásgátlókat.

A Fidesz-frakció leszavazza Balassa javaslatát. A fizetőparkolás bővítését megszavazzák.


15:00 Módosítják a költségvetést

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) bejelenti, hogy az NKHV elküldte az elszámolást a hulladékszállításért, így nincs szükség a 248 milliós pótbefizetésre a Szomhull-nak. Erről részletes tájékoztatást kapnak majd a képviselők, de a Sopronnal kötendő szerződések még aláírásra várnak.

Nemény András azt mondja, összesen csupán 3,5 millió forintot fordítanak út-, hídfelújításokra, közben 100 millió elmegy a sportkomplexum üzemeltetésére. Javasolja, ne az amúgy is TAO-pénzekből támogatott focinak adjanak ennyi pénzt, húszmilliót csoportosítsanak át a Vízmű SC-nek.

Júniusi közgyűlés
Koczka Tibor figyel
Vágvölgyi Bálint

Balassa kérdezi, hogy mindent egybevéve mennyit költött az önkormányzat a stadion üzemeltetésére.

Horváth Soma a játszótereket hozza fel, ahol elbontják a nem megfelelő, elhasználódott játékokat, de nem tudják pótolni azokat, mert nincs rá pénz. Kéri, hogy a stadionra szánt pénzből 28 milliót tegyenek át ide.

Az ellenzék sorra jön a további javaslatokkal, mire fordítsák inkább azt a 100 milliót. A polgármester hirtelen lezárja a vitát, és nem ad szót senkinek.

Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester azt mondja, ez nem az ő területe. Összefoglalja a stadionüzemeltetés Nemény András: Teljes a káosz a szombathelyi stadion üzemeltetésénél 2018. March 01. 11:09 történetét, azzal, hogy tavaly év végén szembesültek azzal, hogy az önkormányzatnak kell működtetnie. Azóta ezen dolgoznak, ha valaki jobban ért hozzá, jelentkezzen.

Az ellenzéki javaslatokat most is leszavazzák.


14:50 Még mindig az identitáserősítő program

Aztán hirtelen vége a vitának, és megszavazzák a programot. Az ellenzék tartózkodik.


14:45 Öt perc szünet

Túl sokat rosszalkodnak a képviselők.


14:10 Erősítik a szombathelyi identitást

Vége az ebédszünetnek.

Több pontból álló csomagot dolgoztak ki a cél érdekében. Ilyenek vannak benne:

 • Születések fáját ültetnek a Csónakázótónál
 • Babaköszöntő levelet írnak az újszülötteknek
 • Helyismereti társasjátékot készítenek
 • Megjelentetik a legrégebbi szombathelyi kiváltságlevél másolatát
 • Magyarul adnak ki egy 1791-es, latin nyelvű könyvet, ami Szombathely történelméről szól
 • A belvárosi utcák névtábláinál feltüntetik az utca összes régebbi nevét
 • Horváth Somát a társasjáték érdekli, azt mondja, ez olyan, mint egy Monopoly. Amire kérdéses nyolcmilliót elkölteni, ennyiből meg lehetne oldani a parkolási gondok egy részét. Szerinte erre külső forrást kellene találni.

  Júniusi közgyűlés
  Kopcsándi sokat szerepel
  Vágvölgyi Bálint

  Puskás Tivadar szerint ebbe a programba sok minden beletartozik, most hat eleméről döntenek.

  Kopcsándi azt mondja, a baloldal más utakban gondolkodik, ha az identitásról van szó. Ez arról szól, hogy jutalmazással akarnak érzelmeket megvenni, és ez 22 millióba kerül. De ez így nem működik, az identitásnak ki kell fejlődnie. Arra kellene törekedni, hogy a szombathelyiek minél jobban érezzék magukat a városban.

  Tóth Kálmán szerint, ha ők jönnének egy ilyen anyaggal, jogosan támadnák őket. Közel 30 millióról van szó, mert két tétel még nincs beárazva, ezzel ott tartunk, mint a városmakettnél.

  Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz) emlékeztet rá, hogy amikor az Európa kulturális fővárosa pályázatot készítették, abban volt ilyen fedezet, és ugyanaz a bizottság készítette ezt az anyagot. A bizottságban voltak ellenzéki delegáltak is, és most 30 perce vitatkoznak ezen.

  Balassa szerint nem állunk olyan jól, inkább a krízistámogatásra kellene ezt a pénzt fordítani. Vannak fontossági sorrendek - mondja.


  12:30 Ebédszünet

  14:00-kor folytatják


  12:25 Megvan a pénz a buszállomás költözésének tervezésére

  Sürgősséggel vették ezt napirendre, a lényeg, hogy 600 milliót kapott a város az Ady téri buszállomás költözésének tervezésére.

  Nemény emlékeztet rá, hogy amikor kitűzték célként buszállomás kiköltözését, rengeteg kritikát kaptak a Fidesztől. Most mégis bekerült a Modern Városok programjába. Kérdezi, mennyi lesz a teljes költség?

  A polgármester szerint hat-nyolcmilliárdtól van szó. Balassa szerint viszont ne kalkuláljanak előre, ezt a problémát még senkinek sem sikerült megoldania. Szerinte ennyi pénzből nem lehet megépíteni az új közlekedési központot. Felelőtlennek nevezi, hogy ilyen pénzekkel dobálóznak és most elköltenek 600 milliót.

  Megszavazzák, gyedül Balassa tartózkodott.

  12:20 Főzőkonyha felújítás Bánki Erikkel?

  A Napraforgó bölcsőde főzőkonyhájának felújításáról van szó, 300 millióba kerül. Nemény András kérdezi, biztosítottak-e az ellenőrzés feltételei, mert tudják, hogy Bánki Erik fideszes képviselőhöz köthető cég van a háttérben. Javaslatát a fideszes többség elutasítja.

  A konyha felújításét egyhangúlag támogatják.


  11:25 Új teniszcentrum

  Erről írtunk már Ilyen lesz az új szombathelyi teniszcentrum 2018. June 24. 08:23 , most a képviselőknek is bemutatják a terveket.

  Kopcsándi József kifogásolja, hogy a körzet képviselőjeként nem hívták meg az egyeztetésekre. Megjegyzi, a volt strand területén épülő rendelőintézetekhez kapcsolódóan elfogadtak még két ütemet. Kérdezi, ez a terv érinti-e azt a területet, hiszen mindenki várja már a volt strand beépítését.

  A Késmárk utcai teniszcentrum látványterve
  A teniszcentrum látványtervei
  Forrás: szombathely.hu

  Örül annak, hogy 14 parkolóval több lesz, mert most nincs ott egy sem, de nem tudja, ez a 14 hely mit old meg, főleg, ha teniszversenyeket is rendeznek. A képviselő szerint így ellehetetlenülnek a környező utcák. Javasolja, mielőtt bármilyen döntés születik, előtte folytassanak le egy társadalmi vitát.

  Kecskés László (Fidesz) szerint a lakosság közérzetére pozitív esemény előtt állnak. Ő már régóta ott teniszezik, de még soha nem volt vitája egy lakóval sem.

  Horváth Attila (baloldal) kijelenti, ő meg fogja szavazni, de kérdi, egyeztettek-e a Savaria iskolával, mert ott tartják a testnevelésórákat. És, hogy 2014 előtt még műfüves pályát akartak oda, és tényleg nem érinti-e a volt strandra tervezett beruházást.

  Sátory Károly (Fidesz) kijelenti, ha az ellenzék nem szavazza meg a beruházásokat, kormányzati támogatásokat veszíthetnek el. Megjegyzi, a víztorony felújítását Ilyen lesz Szombathely megújult víztornya 2018. March 15. 07:29 sem szavazták meg. És eddig is működtek ott a teniszpályák, parkoló nélkül.

  Nemény szerint Sátory belecsapott a dolgok közepébe. De ha már elővette a víztornyot, a lakók neki azt mondják, hogy kávézó nem kell, de a környezetet rendbe kellene tenni. Először erre kellett volna fordítani a forrásokat, utána egy kávézóra. Hasonlót lát most is, nem biztos, hogy erre kellene a pénzt fordítani.

  Horváth Attila kijelenti, azt támogatják, ami szerintük jó. A víztorony fejlesztése nem jó, nem is szavazta meg. Ezt megszavazza, mint ahogyan már mondta is.

  Kántás Zoltán szerint az ellenzék demagóg móron akarja megfúrni a sportcélú beruházásokat. Amikor a városvezetés megoldást talál egy ilyen népszerű sportág gondjainak megoldására, akkor támadják.

  Balassa szerint nem arról van szó, hogy valaki ellenezné, de hadd mondják el a véleményüket, és hadd hívják fel a figyelmet a hiányosságokra. Sátory viszont kijelenti, ha figyelembe veszik a javaslatokat, akkor nem kapják meg a támogatásokat.

  Nemény hangsúlyozza, a Modern Városok programja egy indikátor, abba azt tett bele egy város, amit fontosnak tartott. Sopron útfelújításokra kért és kapott pénzt ebben a programban. A polgármesternek és a delegációnak kellett volna kiharcolnia, mire kapjanak pénzt, ők erről beszélnek.

  Puskás szerint a 2015-ös egyeztetésnél azt mondták, ilyen adóerősségű város az útfelújításokat oldja meg saját keretből, Sopronnak kisebb az adóerőképessége.

  Puskás lezárja a vitát.


  10:45 Meghosszabbítják a Szent Márton kártya érvényességét

  Mégpedig december 31-ig. Közben egy tájékoztató a lehetséges fejlesztésekről.

  Egy statisztikai rendszerről van szó, ami figyeli a kártyahasználatot, és információkat is ad a felhasználás lehetőségekről.

  Júniusi közgyűlés
  Lendvai elzárkózik a Szent Márton kártya kiterjesztésétől az ideiglenes lakcímmel redelkezőre
  Vágvölgyi Bálint

  Horváth Soma szerint a kártyát érdemes lenne kiterjeszteni az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre, hiszen ők is a városban élnek, dolgoznak és itt költik a pénzüket. Ráadásul ők ismerőseiket, barátaikat is szívesebben hívják ide. A polgármester kijelenti, ezt megvizsgálják majd, mert az ipakamara is hasonló véleményen van.

  Lendvai szerint itt az ideje, hogy szintet lépjen a rendszer, az informatika fejlődésével. Nem érti az ellenzék kezdeményezését, nem is támogatja, hogy az ideiglenes lakcímmel rendelkezők is megkapják a kártyát.

  Horváth Soma válaszol, azokra gondolt, akik jó pár éve itt élnek a városban, és ezzel még vonzóbbá tudnák tenni a várost.

  Lendvai akkor támogatja, ha a munkahely kifizeti a különbözetet.

  Nemény András hozzá akar szólni, de Lendvai közbebeszél. Puskás tesz rendet. Nemény szerint, ha egyetemistáknak segítenek, de tudják-e, kik azok, akik ideiglenes lakcímmel élnek itt. Ilyenek például a színészek is, nem csak a gyári munkások. Talán pozitív ösztönző lehet a kártya, akik több éve itt élnek, azoknak ösztönző lehet. Kéri, ne dobják ki, vizsgálják meg, és döntsenek utána. Hiszen a közgyűlésben is vannak, akik nem Szombathelyen élnek. A szombathelyi fogalom nem csak azokat illeti meg, akiknek állandó lakcímük van.

  Balassa szerint viszont a lakcímkártya is betölthetné ezt a szerepet, 2014 óta sokat költöttek a rendszerre. Lehet, hogy kétévente 10-20-30 millió forinttal kell megtámogatni.


  9:40 Szombathely biztonságos város

  Két beszámoló következik a közbiztonságról, az egyik a rendőrségtől, a másik a közterület-felügyelettől.

  Gulyás Ferenc ezredes, Szombathely rendőrkapitánya kiemeli, hogy több országos báncselekményt derítettek fel Szombathelyen, ami így a helyi adatokban jelentkezik. A közlekedési helyzet Szombathelyen kismértékű javulás történt, de sok a tennivaló.

  Júniusi közgyűlés
  A rendőrkapitány tájékoztat
  Vágvölgyi Bálint

  Nemény András a frakciója nevében köszönetét fejezi ki a rendőrök munkájáért, pozitívak a tapasztalatok. Kérdezi, hogy jól érti-e, 2017-ben összesen három migráns esetében intézkedtek. Azt is, hogy a családon belüli erőszak növekedése mit takar, és mit tehet az önkormányzat ez ellen. És, hogy milyen a hajléktalanság helyzete, mert az alaptörvény módosítása többletterhet ró-e a rendőrségre.

  Lendvai Ferenc (Fidesz) köszöni a kiváló munkát, kiemeli, hogy Szombathely a legbiztonságosabb város az országban, a bűncselekmények felderítési aránya 66 százalék, ami komoly teljesítmény.

  Horváth Soma a gyalogjárdán történő kerékpározásra, motorozásra, a zöldterületek fokozottabb ellenőrzésére hívja fel a figyelmet.

  Takátsné Tenki Mária (Fidesz) kijelenti, rendkívül szemetesek a közterületek, kérdezi, a rendőrség tudna-e tenni valamit, komolyabb büntetések kellenének. És a hajléktalanoknak is, akik erősen közösségellenesek Tenki Mária megdícsérte magát, hogy felszámolta a hajléktalanokat a belvárosból, csak éppen nekik nem szólt senki 2018. June 19. 07:56 - mondja.

  Júniusi közgyűlés
  Rendőrök
  Vágvölgyi Bálint

  Molnár Miklós alpolgármester javasolja, rendeletben szabályozzák, hogy ha szórakozóhelyen drogterjesztést tapasztalnak, több lépcsőben akár be is zárhassák a helyet.

  Gulyás Ferenc válaszol, törvénytisztelő állampolgárok laknak a városban és a megyében. Valóban csak két esetben, három migráns ellen intézkedtek, a megye nem tartozik a migrációs útvonalhoz. A családon belüli erőszak, kiskorú veszélyeztetése általában a testi sértés valamilyen formája, a növekedés azért van, mert minden ügyben eljárnak, de sokszor nem állapítható meg törvénysértés.

  A hajléktalanokról elmondja, ha az új jogi szabályozás lehetőségei meglesznek, akkor tud válaszolni. A kábítószer elleni küzdelemben szükség van az abban működő szervezetekre, és köszöni Molnár Miklós felvetését.

  Tiborcz János, Vas megyei főkapitány emlékeztet rá, hogy az elmúlt években közel 400 ezer menekült utazott át az országon, igaz, nem Szombathely felé, De a vasi rendőrök is részt vesznek az országos munkában, és a déli határkerítés őrzésében is.

  Hozzáteszi, hogy sokkal több gondjuk van a közlekedési helyzettel, mint a bűncselekményekkel. kijelenti, támogatja Molnár Miklós javaslatát, de az utóbbi években csökkent a klasszikus kábítószerek használata, az úgynevezett dizájnerdrogok hódítanak. Felveti a szülők felelősségét, mert egy szülő biztosan észreveszi, hogy a gyereke kábítószert használ.


  9:10 Kezdődik

  Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) megnyitja az ülést, egyperces néma felállás a nemrég elhunyt Elhunyt Vajda László Orfeusz 2018. June 10. 11:22 Vajda László Orfeusz, a roma kisebbségi önkormányzat elnöke tiszteletére.

  Nincs napirend előtti felszólalás, de sürgősséggel tárgyalják majd az intermodális közlekedési csomópont ügyét, mert 600 milliót kaptak a tervezésre. A buszpályaudvar Vasút utcába költözéséről van szó.

  Júniusi közgyűlés
  Az eleje
  Vágvölgyi Bálint

  A polgármester bejelenti, Czeglédy Csaba mandátumának megszűnéséről zárt ülésen tárgyalnak majd.

  Nemény András (baloldal) javasolja, hogy vegyék le a volt szentkirályi iskola épületének értékesítését Eladó a volt szentkirályi általános iskola épülete 2018. June 23. 15:44 , a lakók nem értene egyet vele. Egy bizottsági tagcserét is javasol, és előveszi a Vízmű SC ügyét "A Vízmű SC-nek nincs fennálló, rendezetlen tartozása" 2018. June 07. 11:09 , kéri, hogy foglalkozzanak az üggyel. És a Szompark működését is szeretné megvizsgálni, mert a játszóterek már életveszélyesek.

  Balassa Péter (Jobbik) a SZOVA szállodaprojekt teljes átvilágítását kéri, nyilvánosan. Németh Gábor vezérigazgató távozását is kezdeményezi. Javasolja, hogy a zöld rendszámú autók ingyenes parkolásáról is beszéljenek, és teljes átvilágítást kér az építményadóról.

  Javasolja, hogy emeljék meg az albérleti támogatást, ő is szeretne beszélni a Vízmű SC-ről "A Vízmű SC-nek nincs fennálló, rendezetlen tartozása" 2018. June 07. 11:09 .

  Tóth Kálmán (baloldal) a Modern Városok program megvalósításáról szeretne információkat, a bejelentett nagyberuházásokról. Szeretné, ha ellenzéki választókerületben lévő utcákat is beemelnének a felújítási tervbe, ezeket fel is sorolja.

  Horváth Soma (baloldal) szintén az útfelújításokról beszél, a 2019-es tervről, mert azt ígérték, hogy idén tavasszal azt bemutatják. Kopcsándi József (baloldal) a vetési varjak által okozott károkról kér tájékoztatást.

  Júniusi közgyűlés
  Ez is
  Vágvölgyi Bálint

  Szuhai Viktor (baloldal) a Rákóczi utcai elektromos autótöltőről szeretne tárgyalni, mert az nem működik, és időnként kellemetlen helyzetbe hozza a turistákat. Ő is ingyenessé tenné a zöld rendszámú autók parkolását.

  Horváth Attila (baloldal) szeretne összehasonlítani egy ellenzéki és egy kormánypárti választókerületet.

  Balassa ismét hozzászól, további javaslatokkal. A közlekedési koncepciót sürgeti, és a Savaria Nagyszálló sorsának tárgyalását is.

  Sorra leszavazzák az ellenzéki javaslatokat. Egyedül a bizottsági tagcserét szavazza meg a Fidesz. És azt, hogy Czeglédy Csaba mandátumának sorsát zárt ülésen tárgyalják.


  Az eredetileg tervezett, majd elhalasztott Czeglédy Csaba részt akart venni a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen, erre gyorsan elhalasztották az ülést 2018. June 03. 16:57 június 8-i ülés helyett ma ülnek össze Szombathely képviselői, hogy megtárgyalják a napirenden szereplő 25 ügyet, amiből 22 lesz a nyilvános ülésen, a többit zárt ajtók mögött veszik elő.

  Négy ügyről már írtunk, ilyen a fizetőparkolós övezet kiterjesztése Még több helyen kell majd fizetni a parkolásért, bővülnek a fizetős zónák Szombathelyen 2018. June 22. 11:43 , a Parkerdő lakópark gondjainak megoldása Lassan megoldódnak a Parkerdő lakópark gondjai? 2018. June 22. 19:46 , a volt Szentkirályi Általános Iskola épületének eladása Eladó a volt szentkirályi általános iskola épülete 2018. June 23. 15:44 és az új teniszcentrum terveinek Ilyen lesz az új szombathelyi teniszcentrum 2018. June 24. 08:23 elfogadása.

  Előzetesünkben Hétfőn mondja ki a szombathelyi közgyűlés, hogy Czeglédy Csaba már nem városi képviselő 2018. June 24. 14:46 azt is összefoglaltuk, miért fontos a mai nap az egy éve előzetesben lévő Czeglédy Csabának. A közgyűlés rövidesen kezdődik, percről perce tudósítunk róla, akinek ez nem elég, kattintson élőképes közvetítésünkre Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről May 30. 09:18 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet