Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csendben elkezdték kicserélni Szombathelyen a világítótesteket, terjed a sötétség

Senki nem akarja megmondani, ki újítja fel a közvilágítást a városban, és hogy mennyibe kerül. Az eredmény viszont minimum kétséges.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új LED-es lámpatestek jelentek meg a Farkas Károly utcában - írta egyik olvasónk még a hét közepén, és ezt fotóval is illusztrálta.

Új világítótest a Farkas Károly utcában
Olvasó
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Némileg meglepő volt a hír, hiszen éppen kedden adott ki egy közleményt Szombathely nem vesz fel 1,4 milliárdos hitelt, hogy felújítsák a város közvilágítását 2019. January 29. 21:12 a közgyűlés Éljen Szombathely-frakciója, amiben azt írták, hogy Szombathely nem vesz fel 1,4 milliárdos hitelt a közvilágítás felújításához.

Később kiderült, hogy ez a közlemény tulajdonképpen csak egy reagálás volt Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) megyei lapban megjelent interjújára, ahol azt mondta, hogy a város 2011 óta nem vett fel hitelt és nem is tervezi.

Pedig éppen ez volt a közvilágítás felújításának tervei között. Az elképzelés szerint a projektben résztvevő bank kifizeti a kivitelezőt, az önkormányzat a banktól lízingeli a felújítást. És, mivel a tervek szerint olcsóbban működik majd az új világítás, a megtakarításból törlesztik a lízingdíjat.

Előzmények

Az idén januárban jelentették be Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 , hogy közel másfélmilliárd forintból felújítják a szombathelyi közvilágítást, és hogy a kivitelező a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége lesz. Közben azonban az OLF szabálytalanságokat talált Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 az Elios korábbi közbeszerzéseiben, februárban a legfőbb ügyész megerősítette Polt Péter megerősítette, hogy nyomozás folyik a Tiborcz-féle Elios Kft. ellen 2018. February 23. 10:56 , hogy folyik a nyomozás. Aztán másfél évvel később le is zárták azt Nem talált bűncselekményt a rendőrség a miniszterelnök vejének volt cége, az Elios elleni nyomozás során 2018. November 07. 11:38 , mégpedig bűncselekmény hiányában.

Az önkormányzat közben a botrány és a nyilvánosság miatt visszautasította Balassa: Kiesett az Elios a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséért folytatott versenyből 2018. June 28. 13:21 az Elios ajánlatát, Június végén arról írtunk Balassa: Kiesett az Elios a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséért folytatott versenyből 2018. June 28. 13:21 , hogy, strómanok állnak az új pályázat mögött, novemberben pedig arról Hiába tűnt el az Elios, a Tiborcz-féle cég üzlettársai újítják fel a szombathelyi közvilágítást 2018. November 13. 16:42 , hogy az Elios korábbi üzlettársairól van szó.

Az Elios által korábban felszerelt LED-es lámpákkal az is probléma volt, hogy sokkal kevesebb fényt adtak, és több városban is felháborodtak ezen a lakók.

Sárváron például ilyen lett a közvilágítás az Elios felújítása után
Gergits Konrád

Nem tudni, ki csinálja és mennyiből

Szóval, nem tudjuk, most melyik cég újítja fel a közvilágítást Szombathelyen, mennyiből és mikorra lesz kész. Ezeket a kérdéseket tartalmaz levelünket már szerdán (január 31.) elküldtük a városházára, válasz nem érkezett.

Aztán a hét végén jött egy másik olvasói levél, ebben az szerepelt, hogy a Székely Bertalan utcában kicserélték a közvilágítás lámpáit, de az új világítótestek úgy lettek felszerelve, hogy csak az utca egyik oldalát világítják meg. Fotót is kaptunk róla.

A Székely Bertalan utca egyik oldala teljesen sötét lett
Olvasó

Szombat este az Éljen Szombathely Egyesület posztolt ki egy videót a Facebookra, ebben Horváth Attila, Olad képviselője azt mondja, ők sem tudtak a cserékről, és megmutatta, milyen rosszul teljesít az új világítás.

Szombathelyen tehát terjed a sötétség az új lámpatestek felszerelésével, és azzal is, hogy szinte senki nem tudja, ki és mennyiből cserélgeti a lámpákat a városban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés