Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen már nincs se egyetem, se főiskola

Erről a meglepő tényről vasárnap este értesülhettünk a közszolgálati televízió Magyarország, Szeretlek! című műsorából. Lehet leszerelni az Egyetemi város táblákat a Szombathelyre vezető utak mellől…

Tudom, ezen a tényen sokan meglepődnek. Hiszen a bejelentést nem előzte meg vita, vagy egyeztetés. Valószínűleg Szombathely vezetését, a Savaria Egyetemi Központ tanárait és diákjait sem értesítették előre. Ráadásul a megszűnés bejelentésre formabontó módon egy vetélkedőt szemeltek ki. Igaz, nem akármilyen vetélkedőt. A leírás szerint: „a Magyarország, Szeretlek! Látványos show-műsor rólunk, nekünk, amelyben ismert és elismert művészek, hírességek mérik össze tudásukat Magyarország kultúrájáról, történelméről és hagyományairól. A zenéé és a nevetésé a főszerep - miközben sok érdekes és néha meghökkentő dolgot tudhatunk meg hazánkról.”

Hát engem alaposan meghökkentettek. Az egyik feladatban minél több olyan magyar várost kellett felsorolni, ahol állami egyetem, vagy főiskola működik. Csiszár Jenő be is mondta elsőre Szombathelyt, ám Szente Vajk műsorvezető közölte: ott nincs. Felkaptam a fejem: Vajk gyerek ezt alaposan elbaltázta. Vártam az élénk tiltakozást – a játékosok között ott volt a Szombathelyről elszármazott Für Anikó is – ám semmi reakció. Majd a végén kijavítják – gondoltam – de akkor maradt végleg tátva a szám, amikor bekúszott a képernyőre a műsor szerkesztői állal készített táblázat a magyar egyetemi, főiskolai városokról. Szombathely nem volt köztük!

Na puff! Se négysávos út Budapestig, se repülőtér, most meg kiderül, hogy a hivatalos álláspont szerint a felsőfokú képzés is megszűnt Szombathelyen. Talán a vasútállomás még egy darabig megmarad…

Mit mondhatnék: Magyarország, közszolgálati televízió: szeretlek!

ui. Mellesleg lehetséges, hogy azzal, hogy a Berzsenyi Dániel Főiskola Savaria Egyetemi központtá avanzsált és a soproni egyetem része lett, valóban megszűnt Szombathely egyetemi, illetve főiskolai város lenni? Aki tudja a választ, írja be ide kommentbe a cikk alá!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra