Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

S. Horváth Ildikó alkotásaiból nyílik kirakatkiállítás a Savaria Moziban

Szombathelyen bizony nem állhat a művészet útjába a járvány.

Az biztos, hogy a járvány még biztosan velünk marad jó ideig, emiatt pedig sok mindent nélkülöznünk kell, de az AGORA így is igyekszik teret adni a művszeteknek. Most kedden, február 16-án délután például kiállítás nyílik a szombathelyi grafikusművész, S. Horváth Ildikó alkotásaiból az AGORA – Savaria Filmszínház üvegkirakatában.

A kiállítást Baki Orsolya képzőművész nyitja meg 16 órakor és élőben közvetítik majd az AGORA Facebook-oldalán, ahol már egy kis ízelítőt is megosztottak az Opció nevet viselő tárlatból.

Közzétette: Agora Savaria – 2021. február 15., hétfő

„Szombathelyi születésű vagyok, itt élek és dolgozom grafikusművészként. A sokszorosító grafika műfaján belül a rézkarc technikáját alkalmazom a legszívesebben. Ez az a kifejezési mód, amely számomra a legtöbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy az elképzeléseimből képek kerüljenek a papírra. Mindeközben egy szépen fényesített rézlemezt munkálok meg ehhez. Ez egy olyan folyamat, ami teljes odafigyelést kíván, elmélyülést, ami feltétele annak, hogy azonosuljak az adott feladattal, és belecsempésszem a pillanatot. A kész grafikákkal is szeretek kísérletezni, újragondolni őket, olyan módon, hogy működnek együtt, például egymásra nyomtatva a képek. Ezáltal teljesen más arcot kapnak, érdekel a kölcsönhatásuk. Ezen a kiállításon több olyan munka is szerepel, ahol az elkészült rézkarcok digitális 'köntöst' kaptak. Ez is egy lehetőség, hogy megmozduljanak a motívumok. Ebben az is nagyon csábító, hogy a méretük is változhat, ami a rézkarcnál amúgy adott. A kiindulási pont azonban mindig a hagyományos maratási technikával készült kép” – mesélte Ildikó.

A kiállítást 2021. február 16. és március 15. között lehet megnézni az AGORA – Savaria Filmszínház üvegkirakatában.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra