Szombathely szellemépületeit keressük, most több egykori gyár, irodaház a soros - 4. rész

Olvasóink nagyon sok javaslatot küldenek, most éppen az ipari területről és a Zanati útról.

Több olyan, ikonikusnak is nevezhető épülete van a városnak, ami most is viselhetné ezt a jelzőt, de üresen, kihasználatlanul áll, maximum a szellemek látogatják - írtuk három hete Szombathely szellemépületeit keressük, párat már találtunk is 2019. December 07. 13:43 , be is mutattunk ötöt.

Cikkünk hatására olvasónktól sok javaslat érkezett, ezek alapján elkészült sorozatunk második része Szombathely szellemépületeit keressük, még többet találtunk - 2. rész 2019. December 13. 08:10 a két hete, a múlt héten a harmadik résszel Szombathely szellemépületeit keressük, van azért bőven - 3. rész 2019. December 21. 16:45 folytattuk.

Olvasóink azóta sem tétlenkednek, gyorsan összeállt a negyedik adag. Ez a rész viszont sokban különbözik az eddigiektől. Míg eddig - néhány kivétellel - városi, illetve állami cégek szellemépületeit mutattuk meg, most a Zanati útra és az ipari területre látogatunk ki.

Ahol vállalkozói, vállalati, tehát magánkézben lévő épületekről van szó. Ezekkel az önkormányzat maximum annyit tud kezdeni, hogy felszólítja a tulajdonosokat az ingatlan rendbetételére, ezek a szellemépületeknek az állapota a tulajdonosok felelőssége.

A Falco-gyár volt irodaépülete a Zanati úton

Impozáns, de komor hangulatú, szürke épület, rajta a gyár logójával. Az épület egyes részei működnek. vannak itt bérelt irodák is, de a hétszintes irodaház nagyobb része üres. Ebben a tömbben működött egyébként a Magyar Televízió 2000-es évben bezárt szombathelyi regionális stúdiója is, mára már nincs regionális stúdiója sehol az állami tévének.

Olvasó

Gyárépület a Henger utcában

A Puskás Tivadar út végéről lehet bekanyarodni a Henger utcába, ez már teljesen ipari terület. Az utca jobb oldalán jelenleg is működő vállalkozások vannak, a másik oldalon viszont az enyészetnek átadva omladozik egy egykori gyár, több épülettel, nagy udvarral.

Sajnos, nem sikerült sok mindent megtudni róla, akinek információja van, ne habozzon, küldje el nekünk.

Olvasó

Szófia utcai telephely

Az utcában áll egy vállalkozás épülete, ami olvasónk szerint egy ideje üres. Pedig a telephelyen van három salakos teniszpálya is, ami azért is érdekes, mert a bérelhető teniszpályák körül komoly vita volt A Sportliget lehet a Haladás tenisz-szakosztályának otthona 2019. November 28. 06:49 az utóbbi hetekben.

Megint azt kell írnunk, ha valakinek van információja, azt szívesen fogadjuk.

Olvasó

Biztosak vagyunk benne, hogy vannak még bőven szellemépületek Szombathelyen, továbbra is várjuk olvasóink javaslatait.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely