Célegyenesben a szombathelyi víztorony felújítása, hamarosan helyreáll a rend a KRESZ-parkban

1978 óta használaton kívül van, idén nyárra tervezték a megnyitást, aztán jött a koronavírus, de szerencsére nem kavart be a munkálatokba.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 tavaly április 16-án adták át a munkaterületet a szombathelyi Brenner-parkban, így végre kezdetét vehette a víztorony felújítása. A város uniós pályázaton nyert 500 millió forintot a kissé leamortizálódott, emblematikus építmény feltatarozására, de nem vezetett sima út a munkálatok megkezdéséhez, hiszen több terv is volt, tavaly februárban pedig kiderült, hogy egy kicsit összébb kellett húzni a nadrágszíjat. Ez meg itt a legfrissebb terv a szombathelyi víztorony felújítására 2019. February 07. 15:10

Az akkori tervek szerint a földszinten lesz egy kávézó és egy galéria, mely rendezvények helyszínéül szolgál majd. A kávézóhoz tartozni fog egy terasz is, mely a játszótérre néz, ezt pedig szintén felújítják és bővítik. A meglévő csigalépcsőn lehet majd feljutni az emeletekre. A félemeleten kialakítanak egy különteremet, melynek befogadóképessége nagyjából 40-50 fő lesz és sok funkcióra lehet majd használni. Az első emeletet pedig üvegfallal építik körbe és belső, fűtött kilátóként, valamint kiállítótérként egyaránt használható lesz.

Olvasó

A víztorony felújítására kiírt közbeszerzést egyébként, mondhatni nem túl meglepő módon Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Zrt. nyerte el. Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59 A munkálatokat május 31-ig kell befejezniük, az eredeti terv pedig az volt, hogy júniusban már működnie kell a látogatóközpontnak és a földszinti kávézónak is, utóbbi üzemeltetőjét tavaly decemberben már keresték is. Üzemeltetőt keresnek a szombathelyi víztoronyhoz 2019. December 15. 06:51

Kiss Tamás

Aztán jött a koronavírus, ami bár úgy tűnik, a munkát nem állította le, hiszen ahogy olvasónk hétvégi fotóin is látszik, alpin technikával festik a víztornyot. A nagy nyitásra viszont valószínűleg még várnunk kell, hiszen a járvány miatt temérdek rendelet és korlátozás lépett érvénybe az egész országban. Ezért felkerestük az önkormányzatot, hogy többek között megkérdezzük azt, hogy az ütemterv szerint halad-e a felújítás és befolyásolta-e valamiféleképpen a koronavírus-járvány a munkálatokat?

Kiss Tamás

Károlyi Ákos jegyző válaszából kiderül, hogy akárcsak az ezer fa ültetése akciónál, Még nem kavart be a koronavírus, sínen van az ezer fa ültetése akció Szombathelyen 2020. April 19. 07:23 úgy a víztorony felújításánál sem okozott fennakadásokat a koronavírus-járvány miatti vészhelyzet és az ezzel járó rendeletek, korlátozások. A munkavégzés ugyanis folyamatos,

így az ütemterv és a szerződésben leírtak szerint zajlik minden.

Hamarosan pedig befejeződik a víztorony felújítása: már a befejező munkálatok zajlanak, így helyreáll a rend a KRESZ-parkban – már amennyire ez lehetséges a jelenlegi helyzetben.

Kresz-Park felújítás, játszótér, víztorony
Még folynak a munkálatok. Még több képért kattints!
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely