Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elindult a szombathelyi víztorony promózása, de még nem az igazi

Érdekes módon a Facebook-oldalon nem mindenhol tüntetik fel azt a bizonyos Octopus nevet. Győzött volna a népharag?

Kezd beindulni a szombathelyi Octopus Víztorony marketingkampánya. Bár a hivatalos weboldal még mindig nem működik, a héten feléledt a Facebook-oldal. Igaz, a követők és a kedvelők száma még jóval 100 alatt van, de már sorban kerülnek fel a fotók és a videók is a város új rendezvényházáról.

„A Víztorony felújításának kivitelezési munkái befejeződtek. Az épület még nem látogatható, nyitás várhatóan tavasszal, a járványügyi helyzettől függően” – írják több posztban is.

Ami viszont szembetűnő: bár az URL-címben és a felhasználónévben is szerepel az a bizonyos, sokakat megosztó Octopus név, az oldal nevéből, amit mindenki azonnal lát, kihagyták. Az csak simán Víztorony Szombathely . Győzött volna a nép haragja?

A december közepén bejelentett Márciusban nyithat a szombathelyi víztorony, vagyis új nevén az Octopus 2020. December 16. 13:21 új arculat és az ehhez kapcsolódó új név ugyanis eléggé felborzolta a kedélyeket. A nagy bejelentés után özönlöttek az elégedetlenkedők kommentjei, mi pedig szavazást is indítottunk Octopus vagy nem Octopus? – Ön mit gondol a szombathelyi víztorony új nevéről? 2020. December 24. 14:56 az új névvel kapcsolatban, melynek eredménye nem igazán okozott meglepetést Nem tetszik a szombathelyieknek a víztorony új neve – De miért is kellett az Octopus? January 06. 19:01 a visszajelzések fényében.

De most térjünk vissza a héten startolt kampányhoz, ami egyelőre nem túl biztató, még laikus szemmel sem. Az eddig megjelent videók ugyanis inkább hajaznak diákfilmekre, mintsem igazi reklámvideókra. Sok egyéb mellett ezek is részei annak a 8 millió forintos marketingcsomagnak, melynek részleteit még januárban tudtuk meg. Megtudtuk a szombathelyi víztorony marketingcsomagjának részleteit January 25. 12:35

De mi szükség volt a víztoronykampányra?

A marketingcsomagra azért volt szükség, mert egy TOP-os pályázatból újíthatták fel a víztornyot. Mint azt a Savaria Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjétől, Kovácsné Takács Klaudiától akkor megtudtuk, meghívásos beszerzési eljárást hirdettek meg a marketing-feladatok ellátására, a nyertes pedig a legalacsonyabb ajánlatot (8 millió 21 ezer forint) tevő LogoDepo Kft. volt.

A szerződés keretein belül feladatuk az arculattervezés, szórólap-, kiadvány tervezése, nyomdai előkészítése, roll-up, illetve pop-up fal tervezése, gyártása, meghatározott mennyiségű promóciós eszközök (bögre, toll, kulcstartó, jegyzettömb, hűtő mágnes, szemüvegtörlő, puzzle, póló) tervezése, gyártása, fotódokumentáció elkészítése, kommunikációs kisfilm készítése, rádió spotok gyártása és sugárzása, tv stúdióbeszélgetés sugárzása, önálló weboldal tervezése, programozása és kialakítása, elektronikus reklám grafikai tervezése és Szombathelyen belül 8 helyszínen 1 éven keresztüli LED TV reklámfelületen történő sugárzása, valamint online marketing tevékenységek (Facebook-kampány).

Tehát ez még csak a kezdet, kíváncsian várjuk a folytatást.

Majdnem minden adott a nyitáshoz

A kivitelezési munkákkal végeztek – ebből mi azt szűrjük le, hogy már nem balesetveszélyes az épület Balesetveszélyesek a szombathelyi víztorony korlátjai és hivatalos iratok is hiányoznak 2020. October 13. 07:23 –, gazdára talált a kávézó Gazdára talált a szombathelyi víztorony hányattatott sorsú kávézója February 16. 14:56 és elkezdődött a promó is. Úgy tűnik tehát, hogy most már minden adott a nyitáshoz, persze ha a koronavírus is úgy akarja.

Decemberben még márciusi nyitást terveztek, de erre egyre kevesebb az esély, hiszen nem enyhül a járvány-helyzet. Amellett, hogy már harmadik hullámmal Müller Cecília: a harmadik hullám elkezdődött February 18. 12:29 riogatnak és elindult a nemzeti konzultáció Nálunk nemcsak szavazhat, de véleményt is mondhat a legújabb nemzeti konzultációról February 18. 15:06 is az újranyitásról, nem igazán lebegtetnek be semmi reménykeltő hírt arról, hogy a közeljövőben enyhülnének a korlátozások.

Így továbbra sem tudunk mást tenni, mint türelmesen várni a víztorony nagy megnyitójára. De jó tudni, hogy már sínen vannak a dolgok.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra