Szombathelyen egy időre leállnak a Vodafone szolgáltatásai

Karbantartást végez a cég. Jó, ha tud a részletekről, mert lesznek következményei is.

Az elmúlt napokban a Vodafone elektromos levelet küldött szombathelyi előfizetőinek, amelyben arról értesíti őket, hogy a cég augusztus 26-én 22 órától másnap 27-én 1 óráig karbantartást végez a város területén.

Ezalatt Ön várhatóan mindössze 3-8 perces szolgáltatáskiesést fog tapasztalni

- írják

Ez alatt várhatóan nem lesz elérhető a vezetékes telefonszolgáltatás, illetve a vezetékes internet és -TV szolgáltatás interaktív funkciói (felvétel funckió, műsorvisszajátszás, személyes ajánló, megállítható és visszatekerhető élő adás, videoklub) a médiaboxon keresztül.

De ez még nem mindent, mert

Emellett vezetékes telefonon a bejövő hívásokat nem lehet fogadni 22:00-tól 02:00-ig.

Ha a jelzett karbantartási időszak után valaki a fent említett szolgáltatásokban kiesést tapasztal, indítsa újra kábelmodemét – javasolja a cég.

Elég gyakran láttuk ezt tavaly év végén a képernyőn
Kiss Tamás

Ha a hiba ezután is fennáll, az ügyfélszolgálatot kell hívni a 1270-es telefonszámon, kis- és nagyvállalati ügyfélként a 1420-as telefonszámon.

Mi változik a karbantartás során?

 • Ha valaki vezetékes telefon szolgáltatással rendelkezik, akkor a karbantartással egyidejűleg megszűnik a hozzá tartozó hangposta szolgáltatás.
 • A szolgáltatásához kapcsolódó pin kódja a karbantartás végét követően visszaáll a 0000 alapbeállításba. Ezután a kényelmi szolgáltatások használata során ezt kell megadnia.
 • Ha valaki a karbantartást megelőző napon az alábbi kiegészítő szolgáltatásokban módosít, akkor a módosítást meg kell ismételnie a karbantartást követő második napon:

 • hívástiltás
  hívószámkijelzés és kijelzés tiltása,
  hívásátirányítás,
  hívásvárakoztatás,
  hívástartás,
  kimenő hívás korlátozása,
  onferenciabeszélgetés,
  ne zavarj! szolgáltatás,
  rejtett számról érkező hívások elutasítása.

  A vezetékes internet szolgáltatásának a karbantartást követően változatlanul kell működnie – írja a cég.

  Voltak problémák

  Ahogy arról lapunk is beszámolt Olvasóink panaszáradata - Nagy gondok vannak a szombathelyi Vodafone/UPC-internettel 2020. December 07. 16:45 , a UPC és a Vodafone tavaly tavaszi összeolvadása után szombathelyi olvasóink számtalan problémát észleltek a szolgáltatásokban. A cég akkor cáfolta, hogy ezeknek köze van a tulajdonviszonyok változásához.

  A Vodafone érezhetően azóta sem lopta be magát az internetezők szívébe. Ehhez jelentősen hozzájárult az is, hogy a cég idén márciusban szőröstől-bőröstől megszüntette az email szolgáltatását. Megszűnt az e-mail cím és az erre a címre érkezett korábbi levelek sem elérhetők többé.

  Mivel a UPC volt ez egyik legelső és legnépszerűbb internetszolgáltató, ez a változás feltehetően több tízezer embernek okozott kellemetlenséget, hiszen nagyon sokan Chello vagy Upcmail levélcímmel regisztráltak a különböző hivataloknál, szolgáltatásoknál, online üzletekben.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Olvasóink panaszáradata - Nagy gondok vannak a szombathelyi Vodafone/UPC-internettel

  A problémák megjelenése gyanúsan összeseik a tulajdonosváltással.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech