Szombathelyen is járt pápa, kicsit régebben, kicsit másik, de a miénk volt

Ó volt II. János Pál, és az érkezés reggelén Szombathely lakossága egy emberként özönlött az utcára, hogy részese lehessen a nagy eseménynek.

"Várjuk a Szentatyát! A ‘91-es szombathelyi pápai szentmise nagy emlékem. Remélem, a fiam is jó szívvel emlékezik majd erre a napra!" - írta Ágh Péter a Szentatyát várja a Kossuth téren 2023. April 30. 09:56 ma Ágh Péter a Facebook-oldalán.

Nos, segítünk felidézni.

II. János Pál 1991 augusztusában érkezett Itt járt... II. János Pál pápa 2002. May 16. 02:04 hazánkba, a Magyar Püspöki Kar meghívására. A körút egyik állomása, Szombathely a hívekkel való találkozás helyszíne lett.

Közel százezren várták a reptéren Augusztus 19-én, az érkezés reggelén a város lakossága egy emberként özönlött az utcára, hogy részese lehessen a nagy összejövetelnek. A reptérre igyekvők minden sarkon eladó kegytárgyakba és rendőrökbe ütköztek. A várva várt vendég helikoptere délelőtt fél tízkor szállt le.

Közel 100 ezer ember töltötte meg a kijelölt szektorokat, a magyarok mellett szlovén, gradistyei horvát, osztrák és szlovák hívők figyelték a szentatya minden mozdulatát.

A gépből kilépő II. János Pált a város és a megye egyházi és világi vezetői fogadták, elsőként dr. Konkoly István szombathelyi püspök. A jellegzetes pápamobil szektorról szektorra vitte a vendéget, aki páratlan türelemmel integetett a közönségnek.

Misézett is Szombathelyen, íme:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző