Szombathelyen lesz tűzijáték, de nem úgy, és nem olyan

Hat perc az egész, közpénzbe nem kerül.

Szombathelyen, írtuk Ocho Machóval és tűzijátékkal érkeznek az idei SzentKirály Napok 2022. August 08. 11:49 , augusztus 19. és 21. között SzentKirály napokat tartanak a Szedreskertben, és a rendezvényen bizony tűzijáték is lesz. Ez csak azért tűnhet furcsa fejleménynek, mert július második felében az önkormányzatok tűzijáték-lemondásaitól 12 városban mondták le eddig az augusztus 20-i tűzijátékot 2022. July 21. 09:38 volt hangos a magyar közélet.

A vidéki nagyvárosok, és sok esetben kisebb települések is sorra jelentették be, hogy nem rakétáznak majd az államalapítás emlékezetére. Volt olyan hely, ahol egyszerűen a szorult gazdasági helyzet miatt így akartak spórolni a költségeken, másutt a kormány 1,3 milliárd forintos budapesti tűzijátéka elleni tiltakoztak így, míg Salgótarjánban például a katatörvény módosítása miatt nehéz helyzetbe került vállalkozóknak szervezett ingyenes könyvelői tanácsadást az önkormányzat.

A sorba Szombathely is beállt Szombathelyen biztosan nem lesz tűzijáték az idén 2022. July 20. 14:07 , noha a vasi megyeszékhelyen augusztus huszadikán eleve nem terveztek tűzijátékot, és az elmúlt években sem tartottak effélét, így a hír nem volt váratlan.

De itt jön be a képbe a SzentKirály napok, a rendezvényen ugyanis nemcsak GWM-re, Ocho Machóra és DJ Whitenegro-ra bulizhatnak majd a kilátogatók, hanem, horribile dictu, huszadikán éjfélkor tűzijátékot is láthatnak.

A déli városrész önkormányzati képviselőjét, Tóth Kálmánt kérdeztük meg, mi a kacifántos helyzet oka, és mi köze az önkormányzatnak a tűzijátékhoz, hiszen a SzentKirály napok szervezésében a városnak is szerepe van.

Tóth Kálmán, a déli városrész önkormányzati képviselője a SzentKirály napok programjáról tartott sajtótájékoztatón 2022. augusztus 8-án Szombathelyen.
Mészáros D. Zsolt

A képviselő azt mondta, a tűzijáték-kérdés „nehéz ügy, mert a Fidesz politikát csinált belőle” , ő azonban nem akar. Kiderült, ez egyáltalán nem olyan tűzijáték lesz, mint a budapesti, amit a kormányzati indokolás szerint Állítólag drágább lenne lefújni a budapesti tűzijátékot, mint megtartani 2022. July 21. 17:42 drágább lenne lefújni, mint megtartani.

A látványosság rövidnek ígérkezik, Tóth Kálmán szerint egészen pontosan „egy három napos program 6 percéről van szó” , ráadásul a városnak és az adófizetőknek sem kerül a pénzébe, mert „vállalkozói felajánlásból” valósul meg.

Tóth elkeserítőnek tartja, ha a figyelem pusztán a pirotechnika létére vagy nemlétére irányul, mert a SzentKirály napok programjában „rengeteg ember munkája van” , és a tűzijáték megtartásától sem szeretne visszalépni, mint mondta, inkább az lenne kívánatos, ha „elcsitulna” az ügy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet