Idegenek foglalják el a szombathelyi Liliom Ház parkolóhelyeit, és ha kell, még fenyegetőznek is egy ízeset

Olvasónk levele szerint a házhoz tartozó parkoló magánterület, amire tábla is felhívja a figyelmet, a boltok miatt az odaérkezők a vásárlás idejére használhatják. Minden lakáshoz tartozik egy parkolóhely, ami a lakás árába bele volt építve. Eddig minden oké, de a környéken lakó kedves családi házasok és a Stromfeld Aurél panelházaiban lakók is ide parkolnak. Övé a szó.

A parkoló magántulajdon, csak éppen az itt lakók nem tudnak parkolni, mert a Stromfeld Aurél utca 21-23-25-ben, illetve a szomszédos utcákban lakó állampolgárok parkolnak ott. A családi házban élők közül van olyan család, amelyik két darab autóval áll be a térköves parkolóba, van, akinek van garázsa, mégis itt tárolja az autóját. Csak ma fél óra alatt hat idegen autót számoltam és fényképeztem le napközben.

Délután 4 óra után a helyzet tarthatatlan, mire a tulajdonosok hazaérnek, már nincs parkolóhely. Több alkalommal a lakók megpróbálták szép szóval kérni az ide parkolókat, hogy álljanak el, volt, hogy ebből nagyobb vita kerekedett, megmutattuk a földhivatali bejegyzést és a ház SZMSZ-ét, hiába. Levélben figyelmeztették a lakók a tulajdonosokat, hiába. Szó szerint kiröhögték a lakókat, és

elhangzott az is, hogy akármilyen tábla lesz kihelyezve, márpedig ők ide fognak parkolni.

Újabb parkolási anomália - avagy jogállamban élünk?
Nyugat.hu

Persze ennek azért van egy érdekes része is: mivel a parkoló magánparkoló, a társasház saját pénzén hetente takaríttatja, a füvet lenyíratja és télen a hó naponta többször, betonig van eltolva. Könnyű így az autóval elindulni, igaz? Miközben a panelházakhoz tartozó parkolókban térdig érő hó magasodik.

Az egyik, külföldi rendszámmal rendszeresen itt parkoló, magának mindig ugyanazt a parkolóhelyet követelő hölgy több lakót és a közös képviselőt is megfenyegette, hogy amennyiben valóban bekerítettjük és sorompóval lezáratjuk a parkolót,

az Európai Bizottsághoz fordul és nemzetközi pert helyez kilátásba,

majd a gyerekes szülőket megfenyegette, hogy feljelenti őket a gyámügynél (mert állítólag ott dolgozik), mert a gyerekeik a parkolóban játszanak, miközben ők trécselnek.

Újabb parkolási anomália - avagy jogállamban élünk?
Nyugat.hu

Előfordult, hogy egy Koós Károly utcában lakó család az autója szélvédője mögé kiírta, hogy az XY Gázszerviz dolgozója, ezért parkol ott. A gázszerviz valóban a társasházban van, csakhogy munkaidő után is és hétvégén is ott áll az autó rendszeresen, és a tulajdonos már több éve nem áll a cég alkalmazásában.

Amikor az illetéktelen hívja ki a közterületet

Mindennek tetejében az egyik illetéktelen autós értesítette négy alkalommal is a közterület-felügyeletet arról, hogy egy rendszám nélküli (ideglenesen forgalomból kivont) autó áll itt. Az autó természetesen jogosan állt a parkolóban, hisz az itt lakó tulajdonos lakásához tartozó parkolóhelyen állt - ez a házból senkit nem zavart. A lakó felvette a Közterület Felügyelettel a kapcsolatot, bizonyította több ízben, hogy magánterület, a saját parkolójában áll, mindennek ellenére a gépkocsiját a magánterületről elszállították.

Mik a tények?

A társasház 2008-ban épült, minden lakás árában benne foglaltatott a térkővel kirakott parkoló. Sorompóval a parkolót lezárni eddig nem sikerült, hisz az épületek földszintjén boltok vannak kialakítva.

Sajnos a körbekerítésben és a sorompó elhelyezésében a közös képviselő sem a ház érdekeit nézi, 2009 óta elodázza a dolgot. A bejáratnál egyértelműen ki van táblázva, hogy magánterület, illetéktelenek nem parkolhatnak itt. Az épületek átadását követően körülbelül két hónap múlva indult el a környéken élők által az állandó itt parkolás.

kép
Olvasó

A héten levélben fordultunk a közös képviselőhöz, hogy a telek bekerítésére árajánlatot kérjen. Reméljük, az érintett autósok felfedezik autóikat a képen és a lakásukhoz, házukhoz tartozó parkolót fogják használni.

UI: a képeken szereplő összes autó idegen!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem