Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Még folyik a nyomozás a Szombathelyi Médiaközpont volt igazgatójának ügyében

Rákérdeztünk egy városi mendemondára is.

"Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást" - írta válaszlevelében lapunk kérdésére a rendőrség. Arról érdeklődtünk, hol tart most a tavaly februárban a Szombathelyi Médiaközpontnál kirobbant ügy.

A botrányszagú ügyet a Médiaközpont felügyelőbizottsága indította el, amikor jelezte, hogy szabálytalan bankkártyahasználatot és pénzfelhasználást talált a cégnél. Nemény András polgármester vizsgálatot rendelt el Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 .

A Médiaközpont épp most költözik ki a Géfin Gyula utcai épületből
Józing Antal

A vizsgálat eredménye Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 szerint a cég előző évben kinevezett igazgatója, Halmágyi Miklós több alkalommal, jogtalanul, saját céljaira használta a cég bankkártyáját, hogy kilenc hónap alatt 760 ezer forintot számoltatott el saját autója használatért, és hogy több alkalommal szabálytalanul volt kiküldetésen.

A polgármester 2020 februárjának végén tett feljelentést a rendőrségen, a közgyűlés pedig azonnali hatállyal megszüntette Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 az igazgató munkaviszonyát.

Mindez most azért jött elő, mert, ahogyan lapunk is írta, Halmágyi Miklós cége nyerte meg A Vas Népe egykori főszerkesztője készíti a szombathelyi színház kulturális magazinját August 10. 10:55 a szombathelyi Weöres Színház pályázatát, amit kulturális magazin készítésére írtak ki. Mivel nem tudtuk, mi a helyzet a tavaly februárban tett feljelentéssel, a rendőrséghez fordultunk.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Zalai megyei főkapitánysághoz irányított minket azzal, hogy ők nyomoznak az ügyben. A zalaegerszegi főkapitányságnak írt levelünkre érkezett a cikk elején idézett válasz. Vagyis, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Nem fizetnek többet

Közben olyan információk érkeztek szerkesztőségünkbe, hogy a színház kulturális magazinjának két készítője fejenként akár nettó 700 ezer forintot is kaphat. Ezért ismét megkérdeztük a színházat, hogy a pályázat nyertesei mennyi pénzért végzik a munkát.

A színház sajtófelelőse szerint a pletykaként terjedő 700 ezres összeget minősíteni sem akarta. Mint mondta, a pályázat kiírása szerint a nyertes cég havonta maximum bruttó 350 ezer forintról nyújthat be számlát, de azt is csak akkor, ha teljesítik a szerződésben rögzített összes feladatot.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet