Még folyik a nyomozás a Szombathelyi Médiaközpont volt igazgatójának ügyében

Rákérdeztünk egy városi mendemondára is.

"Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást" - írta válaszlevelében lapunk kérdésére a rendőrség. Arról érdeklődtünk, hol tart most a tavaly februárban a Szombathelyi Médiaközpontnál kirobbant ügy.

A botrányszagú ügyet a Médiaközpont felügyelőbizottsága indította el, amikor jelezte, hogy szabálytalan bankkártyahasználatot és pénzfelhasználást talált a cégnél. Nemény András polgármester vizsgálatot rendelt el Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 .

A Médiaközpont épp most költözik ki a Géfin Gyula utcai épületből
Józing Antal

A vizsgálat eredménye Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 szerint a cég előző évben kinevezett igazgatója, Halmágyi Miklós több alkalommal, jogtalanul, saját céljaira használta a cég bankkártyáját, hogy kilenc hónap alatt 760 ezer forintot számoltatott el saját autója használatért, és hogy több alkalommal szabálytalanul volt kiküldetésen.

A polgármester 2020 februárjának végén tett feljelentést a rendőrségen, a közgyűlés pedig azonnali hatállyal megszüntette Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 az igazgató munkaviszonyát.

Mindez most azért jött elő, mert, ahogyan lapunk is írta, Halmágyi Miklós cége nyerte meg A Vas Népe egykori főszerkesztője készíti a szombathelyi színház kulturális magazinját 2021. August 10. 10:55 a szombathelyi Weöres Színház pályázatát, amit kulturális magazin készítésére írtak ki. Mivel nem tudtuk, mi a helyzet a tavaly februárban tett feljelentéssel, a rendőrséghez fordultunk.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Zalai megyei főkapitánysághoz irányított minket azzal, hogy ők nyomoznak az ügyben. A zalaegerszegi főkapitányságnak írt levelünkre érkezett a cikk elején idézett válasz. Vagyis, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Nem fizetnek többet

Közben olyan információk érkeztek szerkesztőségünkbe, hogy a színház kulturális magazinjának két készítője fejenként akár nettó 700 ezer forintot is kaphat. Ezért ismét megkérdeztük a színházat, hogy a pályázat nyertesei mennyi pénzért végzik a munkát.

A színház sajtófelelőse szerint a pletykaként terjedő 700 ezres összeget minősíteni sem akarta. Mint mondta, a pályázat kiírása szerint a nyertes cég havonta maximum bruttó 350 ezer forintról nyújthat be számlát, de azt is csak akkor, ha teljesítik a szerződésben rögzített összes feladatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet