Vádat emeltek a szombathelyi Médiaközpont volt igazgatója ellen

Halmágyi Miklós lapunknak azt mondta, sem ő, sem az ügyvédje nem kapott értesítést vádemelésről.

Csalás és sikkasztás bűntettével, illetve hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja a Szombathelyi Járási Ügyészség Halmágyi Miklóst, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjét - írja az ugytudjuk.hu .

A vád szerint a csalással okozott 395 ezer 468 forint, a sikkasztással 423 ezer 544 forint kárt okozott a volt igazgató.

Halmágyi Miklós
Józing Antal

Felhívtuk Halmágyi Miklóst, aki lapunknak azt mondta, sem ő, sem az ügyvédje nem kapott értesítést arról, hogy vádat emeltek ellene. Mint mondta, 2020 márciusában indult el a nyomozás, ami így közel két éve tart.

Halmágyi nem érti, hogyan juthatott a sajtóhoz a vádemelés híre úgy, hogy őket nem értesítették. Furcsának tartja, hogy a sajtó szerint csalással és hamis magánokirat-felhasználással is vádolják, ezekről a kihallgatásokon szó sem esett.

A volt igazgató hangsúlyozta, most csak vádemelésről van szó és nem ítéletről, ami szerinte évek múlva születik majd meg.

Az ügyet az önkormányzati tulajdonú Médiaközpont felügyelőbizottsága indította el, amikor észrevette, hogy szabálytalan bankkártyahasználatot és pénzfelhasználást talált a cégnél. Nemény András polgármester vizsgálatot rendelt el Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 .

A vizsgálat eredménye Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 szerint a cég előző évben kinevezett igazgatója, Halmágyi Miklós több alkalommal, jogtalanul, saját céljaira használta a cég bankkártyáját, hogy kilenc hónap alatt 760 ezer forintot számoltatott el saját autója használatért és több alkalommal szabálytalanul volt kiküldetésen.

A polgármester 2020 februárjának végén tett feljelentést a rendőrségen, a közgyűlés pedig azonnali hatállyal megszüntette Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 az igazgató munkaviszonyát.

Három hónappal ezelőtt, augusztus közepén írtuk Még folyik a nyomozás a Szombathelyi Médiaközpont volt igazgatójának ügyében 2021. August 12. 12:02 , hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Zalai megyei főkapitánysághoz helyezte át a nyomozást. A zalaegerszegi főkapitányágtól akkor azt az információt kaptuk, hogy sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet