Könyvvel és versennyel emlékeznek meg Tóth Gézáról

Hatodik alkalommal rendezik meg a Tóth Géza Súlyemelő Emlékversenyt, és megjelenik az olimpikon életét bemutató könyv is.

Szombaton ismét a súlyemelés fővárosa lesz Szombathely, hiszen ismét megrendezik az ország egyik legrangosabb súlyemelő versenyét, a Tóth Géza Emlékversenyt. A sajtótájékoztatón Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar nem győzte hangsúlyozni, hogy Tóth Géza mindenki számára példakép.

A versenyt idén is a Szent-Györgyi Albert Iskolában rendezik meg. A küzdelmek már tíz órakor elkezdődnek, az ünnepélyes megnyitó azonban csak délben lesz. A kettő között, fél tizenkettőkor megkoszorúzzák Tóth Géza szobrát.

Sajtótájékoztató a Tóth Géza súlyemelő versenyről
A sajtótájékoztató további képeiért kattintson!
Vágvölgyi Bálint

A versenyre nyolcvanegy hivatalosan elfogadott nevezés érkezett be. Részt vesz többek között a női- és a férfi felnőtt válogatott is, ők az április elsején kezdődő Európa-bajnokságra készülnek. A sajtótájékoztatón Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetője elmondta, hogy Bazsó Biankától és Boros Viktóriától, a HVSE két versenyzőjétől kiemelkedő teljesítményt várnak.

Ma délután mutatták be Bodor Ferenc aranytollas újságíró tizedik kötetét is. A Vasak világa című Tóth Géza emlékkönyv bemutatóján dr. Puskás Tivadar ismét kihangsúlyozta, hogy az olimpikon súlyemelő mindenki számára idol és példakép lehet, hiszen ő mindenki bajnoka volt.

Bodor Ferenc: A vasak világa című Tóth Géza emlékkönyvének bemutatója
A könyvbemutató képeiért kattintson!
Vágvölgyi Bálint

A bemutatón részt vett Tóth Géza két lánya is, Tóth Ágnes és Tóth Orsolya is. Utóbbi elmondta, hogy a könyv ötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor édesapja izmait látván az egyik asszisztensnő megkérdezte, hogy sportolt-e korábban valamit.

A dicsőség múlandó

- mondta Tóth Orsolya, majd hozzá tette, a könyvvel azonban méltó emléket tudnak állítani édesapjának.

A vasak világa - Tóth Géza című kötet megvásárolható a Haladás ajándékboltjában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport