Hamarosan a postás is szétszórja majd a leveleket a lépcsőházban?

Az egyre szaporodó, egyesek által kedvelt, mások által elutasított kereskedelmi és szolgáltatási jellegű szórólapoknak, ingyenes újságoknak, katalógusoknak elvileg a postaládákban kellene landolniuk. Egyre ritkábban történik így.

Mostanában egyes terjesztők egy egyszerűbb, munka- és időkímélőbb módszert helyeznek előtérbe. Bejutva a lépcsőházba a szórólapokat szétszórják a postaládák előtt. Tessék, tessék, vigyék-vigyék! Szabad a gazda! Elvégre egyre inkább terjed az önkiszolgálás.

Ami pedig megmarad, azt a soros lépcsőház-takarító majd összegyűjti és a szemétbe dobja. Dolgozzon már meg azok helyett, akiknek a szórólapokból haszna lesz, illetve, akik pénzt kapnak azért, hogy tisztességes módon terjesszék azokat.

Utcai terjesztés
L.E.

Ha pedig nagyobb szél kerekedik, a bejárati ajtó nyitogatásával akár az első szintig is felrepülhetnek a szétszórt színes papírok. A földszinten lakók pedig akár a küszöbükről is összeszedhetik a meg nem rendelt kiadványokat.

Ha pedig a terjesztő nem tud bejutni a lépcsőházba, nemes egyszerűséggel bedugja a köteget a kilincs alá, vagy az ajtóra szerelt faszerkezetbe.

Tessék választani!
L.E.

De a fantázia végtelen, így a zászlótartó is kiváló helyként szolgálhat a szolgáld ki magad módszernek. Legfeljebb egy idő után a környék is úszik a szórólapoktól. Valaki majd csak összetakarítja. Addig is a reklámot szolgálják.

Mondjuk meg őszintén, vannak, akik talán fel is lélegeznek, hogy nem tömködik tele rendszeresen a szűk postaládájukat. Olyannyira, hogy a fontos postai küldemények, értesítések sem férnek már be. Így akár el is veszhetnek egyes levelek, értesítések.

Ez is egy megoldás
L.E.

Tudjuk jól, a szórólap-terjesztők sincsenek tisztességesen megfizetve. De erre talán nem az lehetne a reakció, hogy a haszonélvezők és a terjesztők helyett másokat dolgoztatnak. Még álmunkban se forduljon elő, hogy a postás szétszórja a lépcsőházban a küldeményeket, mondván, mindenki keresse meg és vigye, ami az övé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény