Megbukik a SZOVA vezérigazgatójának feljelentése?

Az igazságügyi szakértő szerint reális áron vették meg az ipari célú ingatlanokat. A városi közgyűlésen foglalkoznak majd az üggyel.

Többször írtunk már arról a háborúról, amit a SZOVA vezérigazgatója folytat Önállósította magát a SZOVA vezérigazgatója? 2012. February 28. 14:09 az önkormányzati vagyonkezelő cég előző vezetése és a korábbi városvezetés ellen. Ennek fő eleme az a feljelentés, amit a 2007-ben megvásárolt ipari célú ingatlanok miatt tett.

Az első értékbecslés volt a valós?

Németh Gábor szerint ugyanis a cég előző menedzsmentje – a korábbi közgyűlés döntése alapján – a valós értéküknél többet fizetett a területekért, és így megvalósították a hűtlen kezelés fogalmát.

A területek értékéről több becslés is született Miért akarja visszavásároltatni Szombathely az ipari területeit? 2012. February 22. 23:40 , a vezérigazgató által megrendelt vizsgálat alá is támasztja azt a vádat, de több olyan jelentés is van, ami nem. Tavaly aztán igazságügyi szakértő kirendelését kérték, aki el is végezte az értékbecslést.

Részlet az igazságügyi szakértői jelentésből
Részlet az igazságügyi szakértői jelentésből
Nyugat.hu

A birtokunkba jutott jelentés azonban nem Németh Gábor álláspontját támasztja alá, szinte pontosan megegyezik azzal a jelentéssel, amit a SZOVA saját ingatlanszakértője készített még 2007-ben. (Az igazságügyi szakértői jelentés galériánkban megtekinthető.)

Másra száll a hűtlen kezelés gyanúja?

Tegnap írtunk arról, hogy egyes vélemények szerint a vezérigazgató a tervezett bioerőmű beruházást is fel akarja használni állítása igazolására Befuccsolhat a szombathelyi bioerőmű építése? 2012. March 28. 10:56 , úgy, hogy kétfelé bontja a befektető által az ingatlanért fizetendő árat, és a könyvelésben így 3 ezer forint szerepel négyzetméterenként, holott a teljes ár 9 ezer forint négyzetméterenként. Az ügyről még ma délután tárgyal egyébként a városi közgyűlés Megbukik a SZOVA vezérigazgatójának feljelentése? 2012. March 29. 13:33 .

Az igazságügyi szakértő jelentésében egyébként 6238 forint szerepel erre a területre négyzetméterenkénti értékként. (Lásd a képet.) 2007-ben ezért 6000 Ft-ot fizettek ki. Úgy tudjuk, a vezérigazgató ugyanakkor a 3 ezer forintos árat már csatolta korábbi feljelentéséhez, hogy ezzel is alátámasztva azt.

Tegnap is megírtuk már, hogy ebben az esetben azonban a vagyonhasznosító jelenlegi vezetését, azaz Németh Gábort marasztalhatják el hűtlen kezelés miatt, hiszen az igazságügyi szakértő által megállapított érték feléért adja el a területet.

A teljes jelentés galériákban:

Az igazságügyi szakértő jelentése
Az igazságügyi szakértő jelentése
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Megbukik a SZOVA vezérigazgatójának feljelentése?

Az igazságügyi szakértő szerint reális áron vették meg az ipari célú ingatlanokat. A városi közgyűlésen foglalkoznak majd az üggyel.

Befuccsolhat a szombathelyi bioerőmű építése?

A SZOVA vezérigazgatója manipulálja a telekárat, hogy alátámassza korábbi rendőrségi feljelentését? Így egyre távolabbra kerül a megegyezés.

Önállósította magát a SZOVA vezérigazgatója?

Kérdéses, Németh Gábor kapott-e felhatalmazást arra, hogy tárgyaljon a szombathelyi ipari területek korábbi tulajdonosaival az ingatlanok visszavásárlásáról.

Miért akarja visszavásároltatni Szombathely az ipari területeit?

Az ügyben feljelentés, és számtalan értékbecslés is született. De miért?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet