Teljes ülőgarnitúra, szekrénysor, kihúzható kanapé tárolási díjért elvihető Szombathelyen

Megnyílt a SZOVA Újrahasználati Központja a vasútállomás mellett.

Vasút utca 15. a cím, de ez ravasz megfogalmazás, ugyanis a vasútállomás és a Semmelweis kereszteződés közötti szakaszon több ingatlan is található ezen a címen.

Ez az a terület, ahová már többször is a megálmodták az intermodális központot, vagyis azt a pályaudvart, ahová vonatok, helyközi és helyijáratos buszok futnak be. Legutóbb 2020-ban írtunk Készülnek a tervek az új szombathelyi buszpályaudvarra, ötágú körforgalom is lesz 2020. May 20. 12:14 a tervről.

SZOVA újrahasznosítási központ
Ezen a kapun kell bemenni
Mészáros D. Zsolt

Most viszont az Újrahasználati Központot keressük, miután elkönyveltük magunkban, hogy egészen innovatív módon találnak ki neveket ezeknek a központoknak.

Az Újrahasználati Központ létrehozását a SZOVA tavaly december elején jelentette be. Ami nem kell, leadható, ami kell, elvihető - Újrahasználati Központot nyit a SZOVA 2022. December 09. 15:06 Lényege, hogy itt lehet leadni a nem használt bútorokat, konyhai, háztartási eszközöket, játékokat, sporteszközöket, dekorációkat, könyveket, és minden egyebet. Kivéve a háztartási hulladékot, ruhaneműt és elektromos berendezéseket.

SZOVA újrahasznosítási központ
Ezt a csarnokot kell keresni
Mészáros D. Zsolt

A leadásért fizetni nem kell, de a helyszínen ellenőrzi a leadandó holmit a diszpécser, abból a szempontból, hogy az lehet-e még valaki számára értékes és használható. Ha igen, akkor átveszik. Aztán a központban közszemlére teszik,

ha valakinek kell, elviheti, de csak akkor, ha kifizeti a tárolási díjat,

ami mérettől függően pár száz forinttól, nagyobb bútoroknál maximum 10 ezer forintig terjedhet.

A központot nem könnyű megtalálni, egy kapun kell bemenni, aztán a nagy üres terület bal alsó (vasútállomás felőli) sarkában lévő csarnokot kell keresni.

SZOVA újrahasznosítási központ
Ha belépünk ezt látjuk
Mészáros D. Zsolt

Ahol már van is néhány cucc. Szemben pár darab plüssállat, játék, a csarnok mélye felé aztán két teljes ülőgarnitúra, egy ágyazható kanapé, komplett szekrénysor, sok szék, pörgős fotelek, és egyéb.

A központ csak most nyílt meg, így

biztosan bővül majd a kínálat.

Horváth Richárd, a SZOVA Nonprofit Zrt. hulladékgazdálkodási igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, ha kicsinek bizonyul a csarnok, akkor máshol tárolják a bevitt eszközöket, bútorokat, van még további kapacitásuk.

SZOVA újrahasznosítási központ
Bokányi Adrienn, Németh Ákos, Horváth Richárd
Mészáros D. Zsolt

Az igazgató azt is elmondta, hogy a központ a Nádasdy utca felől is megközelíthető lesz, a bejárat a MÁV-rendelővel szemben, kicsit a Szelestey utca irányában található kapunál található.

SZOVA újrahasznosítási központ
A plüssállatoktól...
Mészáros D. Zsolt

A sajtótájékoztatón Németh Ákos környezetvédelmi tanácsnok arra hívta fel a figyelmet, hogy a város harcot hirdetett az illegális hulladéklerakás ellen. Megszüntették a város határában kialakult illegális lerakókat, működtetik a hulladékudvarokat, most pedig az újrahasznosítás felé tettek egy lépést az Újrahasználati Központtal.

SZOVA újrahasznosítási központ
...az ülőgarnitúrákig és a szekrénysorokig
Mészáros D. Zsolt

Bokányi Adrienn gazdasági és városfejlesztési tanácsnok szerint a körforgásos, újrahasznosításon alapuló hulladékkezelést kell fejleszteni, aminek lényege, hogy minél kevesebb legyen a szeméttelepre jutó hulladék.

Az Újrahasznosítási Központ kedden és csütörtökön 16 órától 18 óráig, szombaton reggel 8-tól délután 2 óráig van nyitva, a regisztrációhoz személyi igazolványra és lakcímkártyára van szükség. De bármely, magyarországi címre kiadott lakcímkártyát elfogadnak, tehát nem csak szombathelyieket szolgál ki az új központ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet