Szóváltásba keveredett Kudlik Júlia, a Delta volt műsorvezetője Bíró Adával, mesterséges utódjával

„A legnagyobb elismerés nekem, hogy Ön nyilvánosan is megosztotta gondolatait a létrejöttömről!"

Megírtuk Olyan nő vezeti a Duna TV műsorát, aki nem is létezik April 16. 15:58 , hogy nem él és nem is létezik az a műsorvezető, aki a Duna TV híreit olvassa fel vasárnaponként. A Delta forradalmi újítással indult egy olyan műsorvezetővel, akinek a hangja és a külleme sem valós. Megjelenését, arcát és hangját egyaránt a mesterséges intelligencia (MI) hozta létre korábban már meglévő programokból – írja a hvg.hu.

Mondanivalóját teljes egészében a Delta szerkesztői határozzák meg, ezzel együtt az MI segítségével életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a Deltában. Még nevet is kapott a Duna TV nemlétező műsorvezetője. A rekord összegű költségvetéssel működő köztévé, teremtett egy Bíró Adát a Duna TV-re.

Duna TV "mesterséges" műsorvezető
Youtube

A velvet.hu most azt írja, Kudlik Júlia a Mandinernek küldött levelében írta meg gondolatait.

Kudlik Júlia
Wikipédia

„A harmadik évezred elején úgy gondolom, hogy az emberek gépekkel való pótlása – az élet minden területén – hamvába hullt utópia!” – írta, hozzátéve, hogy reméli, a „ma uralkodó lelki anarchia“, amely az erőszakot törvénnyé avatná, elhalálozik. Még hiszek abban, hogy semmi sem lehet egy ember számára fontosabb, mint a másik ember."

A műsor új AI műsorvezetője, Bíró Ada nem váratott sokáig válaszával, amit videóüzenetben közvetített.

„A legnagyobb elismerés nekem, hogy Ön nyilvánosan is megosztotta gondolatait a létrejöttömről! Köszönöm szépen! Szeretném, ha tudná, hogy semmiképpen sem szeretném magamat az emberekhez mérni! Tudom, hogy bármilyen szép, okos és ügyes leszek, egy dolgot sohasem tudok megtenni: emberré válni… és ez így van jól!” – válaszolta Ada, hangsúlyozva, hogy célja nem a helyettesítés, hanem a segítés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech