Flashmob, lufi, ajándékok - Szülinapozott a szombathelyi Berzsenyi Könyvtár

A kerek évforduló ellenére nehéz időszak vár az olvasókra és a dolgozókra is.

Napsütéses időben ünnepelte hétfő délelőtt a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár fennállásának hetvenedik évfordulóját.

Az ünnepség – pont úgy, mint a hétvégi, szintén jubileumot ünneplő Jordán Tamás nélkül, fekete lufikkal és élőtánccal, nevetéssel jubilált a szombathelyi Weöres Sándor Színház 2022. October 01. 15:30 Weöres Sándor Színház esetében – nem a hagyományos keretek között zajlott, az ide érkezőket ugyanis csak egy „villámcsődületre” , vagyis flashmobra várták.

Az Országos Könyvtári Napok első szombathelyi rendezvénye alatt élőben jelentkeztünk a helyszínről, ezt alább meg lehet nézni.

Egy születésnap viszont nem születésnap ajándékok nélkül. Ezeket a könyvtár olvasói és vezetői mellett a sajtó néhány képviselője - köztük fotósunk - adta át a Paragvári utcai Általános Iskola néhány diákjának . Az ajándékban egyébként torta nem volt, lufi viszont igen.

Berzsenyi könyvtár élőlánc
Minden jelen lévő kis diák kapott ilyen ajándékot.
Mészáros D. Zsolt

Ezzel az volt a cél, hogy megmutassák, a könyvtár vezetősége nemcsak az idősebb olvasókra, hanem a gyerekekre és a fiatalokra is számít a későbbiekben.

A flashmob persze nemcsak az ajándékokról szólt, az ünnepség egyik „nagy” attrakciója ugyanis az volt, hogy a jelenlévők közösen körbeállták, vagyis jelképesen „megölelték” az intézményt, melyre a jubileum ellenére nehéz időszak vár.

Bezár a könyvtár

A nagyjából fél órás ünnepségen azt is megtudtuk, hogy a közgyűlés által, a múlt héten elfogadott takarékossági csomag Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 szerint – amely érinti többek közt a Berzsenyi Könyvtárat is – már a jövő héttől, vagyis október 10-től csökkentett nyitvatartással működik majd az épület.

Berzsenyi könyvtár élőlánc
A gyerekek és az olvasók együtt ölelték körbe a könyvtárat.
Mészáros D. Zsolt

Ezek után – tehát valószínűleg a fűtési szezon végéig – csak csütörtöktől szombatig, reggel nyolc és este hat óra között lesz csak látogatható a könyvtár, amire egyébként apró szórólapok is figyelmeztetik az olvasókat. Mindez tehát arra utal, hogy a kerek jubileum ellenére nehéz időszak előtt áll a következő néhány hónapban az intézmény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra