Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Második alkalommal tartottak szülői fórumot a szombathelyi egyetemen

Hiába, változnak az idők.

Pár éve gólyahetet tartanak gólyatábor helyett a szombathelyi egyetemen. Ez annyiban különbözik a gólyatáboroktól, hogy leendő hallgatók a programok mellett útbaigazítást is kapnak az egyetemi teendők kapcsán. Az idei már a második év, hogy a gólyahét nulladik napján szülői fórumot tartottak a gólyák szüleinek.

A másfél órás rendezvény során a szülők kérdezhettek az ELTE HÖK Savaria képviselőitől. A kérdésekre főleg az ELTE HÖK Savaria megbízott elnöke, Hajas Ádám válaszolt. Szóba került többek között a tárgyfelvétel, az egyetem különféle sportolási lehetőségei, a kollégiumi ellátás, az étkezési lehetőségek, valamint pár gólyahéthez kapcsolódó tudnivaló is.

Mi is meglepődtünk az esemény - kvázi szülői értekezlet egyetemistáknak - hallatán, de Hajas Ádám lapunknak elmondta, hogy miért gondolták úgy, hogy tartanak egy ilyen fórumot.

Az évek során, a gólyaheti csomagok osztásakor egyre több szülő tett fel nekünk kérdéseket. A kérdések egyre csak szaporodtak, és úgy gondoltuk, hogy egy külön programot szervezünk ennek.

Szülői fórum a szombathelyi egyetemen
Varga Mátyás (telefonos kép)

Hajas Ádám kiemelte, hogy nem a gólyákban van a hiba, hanem a szülőt is egyre inkább érdekli, hogy milyen iskolában tanul tovább a gyermeke. Pontosan ezért nem szülői értekezlet, hanem szülői fórum lett a program neve. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a következő években is tartanak fórumot, mert továbbra is van rá igény.

Mert nem csak egy adott témáról tájékoztatják a szülőket, hanem ők is feltehetik kérdéseiket. Ez mindenkinek jó, mivel a szülő is megnyugodhat és választ kaphat a kérdéseire, és a HÖK képviselői is szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki a hallgatók gondviselőivel.

Az esemény zárásakor megkérdeztük Fasching Anikót, aki Körmendről érkezett férjével és fiával, Zoltánnal, miért tartották fontosnak, hogy eljöjjenek erre a tájékoztatásra. Zoltán duális gépészként fog az egyetemen tanulni, ezért minden információra kíváncsiak voltak.

Nem szeretnék, ha fiúk lemaradna valamilyen lehetőségről, és azt is szerették volna tudni, milyen egyéb lehetőségek vannak a képzés során. Bár egyikük sem hallott még hasonló kezdeményezésről, nem bánták meg, hogy eljöttek.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra