Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen

Vizelnie kellett, közben meglátogatta Mithrast.

Az eset múlt szombaton történt a hírhedt, soha meg nem valósuló Magellán Center helyén. A férfi el akart távolodni a társaitól és bement egy gazos területre a belvárosban, hogy elvégezze a dolgát, de nem sokkal később már a kiabálását hallották.

Itt tényleg könnyú lenne elbújni
Kovács Dávid

Egy kicsit megünnepeltük a Haladás bravúros győzelmét. Emlékezetes, hogy 0-2-ről fordítottak 3-2-re. Bevallom, nem voltam szomjas. A Thököly utca felé haladtunk a Kossuth utca felől, amikor már nagyon kellett pisilnem. Amikor a kidőlt kerítéshez értünk felcsillant az esély, hogy megkönnyebbülhetek. Mivel a társaságunkban lányok is voltak, így nem akartam, hogy hallják a Niagara vízesést, amint 1,5-2 liter sör távozik a szervezetemből, így beljebb mentem a gazos területen

– mesélte.

Bár már éjszaka volt, de nem volt teljesen sötét, láttam, hogy egy fa áll kicsit beljebb. Nem tudom, miért akartam elmenni a tövéig pisilni, de elindultam arra, aztán egy pillanat múlva beleléptem a semmibe. Zuhantam, puffantam, elterültem, üvöltöttem. Kiabáltam a többieknek, hogy beleestem egy kib*tt gödörbe, segítsenek! A mobiljukkal világítva jöttek be, amikor látták az ábrázatomat nagyon nevettek és kisegítettek. Lehorzsoltam a combomat, az oldalamat és a karomat, de a fejemet szerencsére nem vertem be. Másnap világosban láttam, hogy szerencsém van, hogy nem jutottam el a fáig, mert ott egy sokkal mélyebb gödör tátong, a fa annak az aljából nőtt ki

– tette hozzá.

Ilyen a dzsumbuj néküli terület (2008-as fotó)
sadness

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az én hibám, hiszen magánterületre mentem be, de ahogy én bejutottam akadály nélkül, úgy gyerekek is bemehetnek és beleeshetnek valamelyik gödörbe a sokból. Akik ott voltak azóta azzal cukkolnak, hogy Mithras magához szólított, de nem voltam neki elég jó

– fejezte be a történetet.

Tényleg veszélyes, főleg sötétben
Bonyhádi Zoltán

A Kiskar, Kossuth és Thököly utcák által határolt területen egykor a Magellán Center nevű bevásárlóközpontot tervezték, de ez a terv kútba esett Nem lesz Magellán Center 2012. April 25. 10:16 . Később arról szóltak a hírek, hogy Aldi épül az ingatlanon Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 , ez sem jött össze.

A terület ma elhanyagoltan áll, egy lassan kidőlő kerítés veszi közbe, azon vannak olyan lyukak, ahol simán be lehet mászni, hiába figyelmeztet tábla arra, hogy magánterületről van szó. Legutóbb tavaly szeptemberben jártunk ott A végén még Nemzeti Park lesz ez a szombathelyi foghíj, a soha meg nem épült Magellán Center helyén 2018. September 10. 07:31 , az ingatlant teljesen benőtte a növényzet.

A szentély feltárása 2008-ban
sadness

A Mithras-szentélyt 11 éve, 2008-ban tárták fel Mithras-szentélyt találtak a Magellán Centernél 2008. July 03. 15:30 a régészek, akkor ezt írtuk róla:

Ha tényleg Mithras-szentélyt találtak, annak vallástörténeti, kultúrtörténeti jelentősége is van. A történészek azt tudják, hogy az egykori Pannóniában is megjelent a Mithras-kultusz, Savaria környékén viszont eddig nem találták nyomát. Ez hasonló jelentőségű felfedezés, mint amikor megtalálták az Isis-szentély romjait. Mi tesszük hozzá, hogy okos munkával a Mithras-szentélyből is lehet olyan turisztikai látványosságot kicsiholni, mint az Iseumból .

Sajnos, a szentéllyel sem történt semmi azóta sem, maximum annyi, hogy néha beleesik valaki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű