Szürreális élmény a Földre visszatérő űrrakéta alulnézetből

A SpaceX újrahasznosítható rakétája már nem egyszer bizonyított, de ilyen jó videó ritkán készül a visszatéréséről.

Hosszú évek fejlesztése előzte meg a SpaceX űrreformját, vagyis azt, hogy a Falcon 9 hordozórakéta első fokozata képes visszatérni a Földre. Ezzel pedig az űrkutatásban is megkezdődött az újrahasznosítás.

Természetesen ezzel a lépéssel a költségeit igyekezett lefaragni a cég, a gyakorlatban pedig úgy néz ki a történet, hogy miután kilőtte a második fokozatot, az egyes fokozat függőlegesen leszáll.

A SpaceX a NASA-ra is igyekszik nyomást gyakorolni, hogy dolgozzanak ki saját űrutazási rendszert, mert ezzel tovább lehetne csökkenteni a költségeket. Amíg ez nem valósul meg, Elon Musk űrcége gyakoribbá teszi a kilövéseit.

Az alábbi videóban azt láthatjuk, ahogy a Falcon 9-es visszatér, miután útnak indította a Crew-8-ast a Nemzetközi Űrállomás felé:

A látvány lenyűgöző: mint valami folyton változó szürreális festmény, úgy jelennek meg a lángcsóvák a landoló egyes fokozat fúvókáiból, bevilágítva az éjszakai égboltot. Helyenként feltűnik a Falcon 9-es sziluettje is a lángok között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech