Találós kérdés: úgy mozog, mint a kolibri, úgy csapkod szárnyaival, mint a kolibri, de mégsem az

Vigyázat spoiler: Ez a kacsafarkú szender, amit olvasónk jól meg is fotózott.

Ha elsőre nem ugrana be semmi a névről, eláruljuk, hogy egy egészen különleges lepkéről van szó, pontosabban egy szenderféléről, mely akár az önök kertjében is felbukkanhat április és október között. A kis kacsafarkú szender kolibri módjára cikázik a virágok között, majd lebegve, hosszú, pödör nyelvével szívogatja ki az édes nektárt a kehelyből.

Kacsafarkú szender  Fotó:Bedőcs Gyula
kacsafarkú szender
Olvasó

De még valamiben hasonlít a kis szender a madarakhoz, ugyanis vándorló életmódot folytat. A tél közeledtével ezek a lepkék útra kelnek és Dél-Európában telelnek át.

Kacsafarkú szender  Fotó:Bedőcs Gyula
Egyhelyben lebegve szívogatja az édes nektárt
Olvasó

Olvasónk, Bedőcs Gyula pedig pontosan egy ilyen kacsafarkú szendert örökített meg fényképezőgépével, mi pedig megosztjuk a fotókat önökkel, hátha ezután még nyitottabb szemmel figyelik, milyen különleges élőlények látogatják meg a nyíló virágokat. A kacsafarú nevet egyébként a potrohán található fekete-fehér farpamacsról kapta, ami repülés közben kormánylapátként is funkcionál, és valóban hasonlít a kacsafarokra.

Kacsafarkú szender  Fotó:Bedőcs Gyula
Konkurencia. A képekre kattintva galéria nyílik
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem