Több szombathelyi iskolában is kockás ingben demonstrálnak a tanárok

Öltözködésükkel a magyar közoktatás javításáért és szabadságáért tüntetnek.

Sorban kapta szerkesztőségünk azokat a szombathelyi iskolákban készített képeket, amelyeken az látszik, hogy az intézmények munkatársai ma kockás ingben mentek be dolgozni.

ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium munkaközössége
Olvasói képek

A mellékelt magyarázat szerint az akcióval arra az előírásra akarnak rávilágítani, miszerint egy pedagógusnak törekedni kell arra, hogy

"a viselkedésével, megjelenésével az intézmény és a magyar köznevelés jó hírét erősítse".

Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium pedagógusai
Olvasói képek

A kockás ing egyébként évek óta szimbolizálja azt a heroikus küzdelmet, amit a pedagógusok vívnak a kormánnyal a közoktatás megreformálása, modernizálása érdekében.

Zrínyi Ilona Általános Iskola tanárjai
Olvasói képek

Ahogy arról múlt héten írtunk, a tanárok demonstrációi - részint azért, mert kvázi szóba sem áll velük a kormány - a tavalyi évet követően idén is folytatódnak. Többek között a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola 29 tanára is demonstrál a rossz oktatási körülmények, a megbecsülés hiánya, az elavult eszközök és kötelező tanítási módszerek, felszerelések miatt.

Emellett éppen ma járta be a sajtót, hogy kizárja az Európai Bizottság az alapítványi működtetésű egyetemeket az Erasmus cserediák-programból és a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból, mivel a kormányzati döntés miatt kiszervezett intézmények működési modellje nem biztosítja az uniós források átlátható kezelését, részben mert magas rangú politikai tisztségviselők kerülnek az alapítványok vezetőségébe.

Hétfő reggel a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában tanítási szünetet rendeltek el, miután a 35 pedagógusból 29en nem vették fel a munkát. Szombaton írtuk Hétfőtől 29 tanár fog demonstrálni Szentgotthárdon 2023. January 07. 07:35 , hogy az iskola 29 pedagógusa polgári engedetlenséget jelentett be az oktatás helyzete miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek