Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Nem alapítottak kamupártot Táncsics Péter lakásán

Korábbi cikkünkre reagált a kőszegi városi képviselő.

A kőszegi Táncsics Péter az alábbi helyreigazítási kérelmet juttatta el lapunkhoz, hogy azt változatlan formában jelentessük meg:

Közlemény

A nyugat.hu-n 2021. év május 6-ik napon megjelent „Zuschlag János a Fidesz megbízásából szervezett kamu pártokat Vas megyében?” című cikkben Zuschlag János a Fidesz megbízásából szervezett kamupártokat Vas megyében? May 06. 16:43 valótlanul állítottuk, miszerint:

"...két pártot is Táncsics lakásán alapítottak A dokumentumok alapján mindkét pártot Táncsics Péter lakásán hozták létre.

Hadházy Ákos posztjának megjelenése után felhívtuk Táncsics Pétert. Táncsics azóta társaival Kőszegen megalapította az Összefogás Kőszegért Egyesületet, a szervezett fideszes önkormányzat ellenzékeként politizál, Táncsics 2019-ben egyesület színeiben városi képviselő lett.

Hadházy emlékeztet rá, hogy 2014-ben nagyon sok kamupárt indult az országgyűlési választásokon, ezek több százmilliós támogatást kaptak, és végül felszívódtak. Megemlíti Táncsics Pétert, aki „a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió ft kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy: Egyetlen, cikkben szereplő pártot sem alapították Táncsics Péter lakásán. Az alapító okiratokból világosan kiderül, hogy alakultak a pártszervezetek! Zalaegerszegi, valamint budapesti székhellyel kezdték meg tevékenységüket!

Ahogy a velem készült interjú Táncsics Péter: A kis pártok jelentik az új generációt 2014. April 01. 07:48 során az újságírónak is elmondtam, az Összefogás Kőszegért Egyesület 2005!-ben alapítottuk, tehát az újságíró jobb tudomása ellenére próbálta a cikkben azt a valótlan látszatot kelteni, hogy az egyesület 10 évvel későbbi pártalapítás után hoztuk létre. Még ezt az időszakot is jócskán megelőzve már 2002-ben önkormányzati képviselőnek választottak Kőszegen, vagyis közel 20 éve dolgozom a helyi közéletben.

A Zala Megyei Főügyészség jogerős határozatba foglalta, hogy az Új Magyarország Párt és Táncsics Péter ellen indított valamennyi eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette. A határozat indoklása értelmében a pártot szabályosan alapították, szabályosan működött szabályosan használta fel a költségvetéstől kapott valamennyi támogatást, melyből következően Hadházy Ákosra hivatkozva valótlanul híreszteltük, hogy kamupárt!

Táncsics Péter


Lapunk kiegészítése:

A közleményt megjelentetjük, de meg kell jegyeznünk, hogy az ebben szereplő állítások nagy része az említett cikkünkben is szerepel.

 • Az Összefogás Kőszegért Egyesület alapításának időpontját először valóban rosszul írtuk, de közvetlenül a cikk megjelenése után Táncsics Péter felhívta a cikk szerzőjét, aki Táncsics kérésére azonnal javította a dátumot.
 • A cikkben azt írtuk, hogy Táncsics Pétert 2019-ben az egyesület színeiben városi képviselővé választottak, ami igaz. Nem állítottuk, hogy korábban nem volt városi képviselő. Táncsics Péter 2002-ben az MSZP színeiben lett városi képviselő, 2006-ban újraválasztották, szintén az MSZP színeiben. 2010-ben ismét az MSZP jelöltjeként indult, de nem szerzett mandátumot, a 2014-es választáson nem indult el. 2019-ben - ahogyan írtuk - az Összefogás Kőszegért Egyesület jelöltjeként jutott be a képviselő-testületbe.
 • A cikkben az is szerepel, hogy az ügyészség az Új Magyarország Párt és Táncsics Péter ellen indított valamennyi eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.
 • Azt soha nem állítottuk, hogy a pártot szabálytalanul alapították volna.
 • Azt, hogy két pártot, Új Dimenzió Pártot és az Új Magyarország Pártot is Táncsics kőszegi ingatlanán alapították, nem mi állítottuk, hanem az ügyészségi dokumentumok. Erről 2015 decemberében írtunk Leáldozott a magyarországi kamupártoknak? Két vasi kispárt került a hatóságok célkeresztjébe 2015. December 10. 11:31 , akkor ezt nem kifogásolta sem Táncsics Péter, sem senki más. Ebben a cikkben azt is leírtuk, hogy az Új Magyarország Párt székhelye Zalaegerszegen volt.
 • Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet