Taroltak az országos szakmai versenyeken a Horváth Boldizsár Szakgimnázium tanulói

Az iskola jelenleg kategóriájában 11. legjobb az országos listán. Most már azt is tudjuk, hogy miért.

„Jó híreink vannak az idén” – kezdte szokásos tanév végi sajtótájékoztatóját Sági József, a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium igazgatója.

Az intézményvezető megemlítette, hogy az országos listán az „HoBo” a 11. helyen van a szakgimnáziumok között.

De az iskola nemcsak általánosan szerepel jól: a diákok sorozatban hozzák el a kiváló helyezéseket a csapat- és egyéni szakmai versenyekről.

A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium vezetősége és az országos versenyeken jó eredményt elért tanulók
Józing Antal

A keddi eseményen – Bokor Csaba és Hollósi András igazgatóhelyetteseken és Nagyné Giczi Éva felkészítőtanáron kívül – jelen volt öt olyan diák, aki kimagaslóan szerepeltek országos versenyeken.

Közülük hárman első helyezést értek el.

Kiss Boglárka (13. évfolyam) az országos Év titkára versenyt nyerte Budapesten. Ennek érdekessége, hogy utoljára 6 évvel ezelőtt volt ilyen, és akkor is a Horváth Boldizsár diákja győzött. (Felkészítőtanár: Elek Rita Katalin, Horváth Noémi, Nagyné Giczi Éva)

A rendkívül komplex tudást igénylő gazdasági informatikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Horváth Zsófi (13.) elhozta az első helyet. (Felkészítőtanár: Horváth Klaudia, Ihász Tibor, Marosán Ottó)

Valószínűleg még sokat hallunk majd Holecz Rajmundról, aki még csak tizedikes, de más most megnyerte a Teöreök Aladás országos tanulói gépíróversenyt. Mint megtudtuk, Rajmund 400-500 (!) karaktert üt le hibátlanul egyetlen perc alatt. Most a világbajnokságra készül Olaszországba. (Felkészítő tanár: Nagyné Giczi Éva)

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Pénzügyiszámiteli ügyintéző kategóriában országos 3. lett Kráner Alexander (13.), aki a Pénzügyminisztériumban vehette át a díjat. (Felkészítőtanár: Bokor Csaba, Horváth Klaudia, Kálovics György, Marosán Ottó, Pékné Vadalma Éva, Takács Tamás)

Szalai Gergő (12.) az ágazati és ágazaton kívüli érettségi vizsgatárgyak versenyén informatikai ismeretekből lett országos 6. (Felkészítőtanár: Házi Gábor és Ihász Tibor)

Nem tudott eljönni az eseményre, de mindenképpen figyelmet érdemel Joó Mira (12.) is, aki szintén az ágazati és ágazaton kívüli érettségi vizsgatárgyak versenyén ügyvitel ismeretekből lett országos harmadik. (Felkészítőtanár: Dériné Horváth Judit, Koncz Ágnes, Varga Tibor József)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra