Valóságos mesevilággá változott a körmendi Dobogó-erdő

Itt a tavasz! Elkezdtek nyílni a tőzikék.

Ismét itt állunk a tavasz küszöbén, amikor elkezd téli álmából ébredezni a természet. Ahogy pedig az lenni szokott minden február és március környékén, a körmendi Dobogó-erdő is kezd kivirulni.

Bedőcs Gyula

Lelkes körmendi olvasónktól, Bedőcs Gyulától sokszor kapunk szép fotókat, és most is megörvendeztetett minket néhánnyal, miután a különleges ártéri erdőben járt.

Bedőcs Gyula

Ahogy minden évben, úgy idén is elkezdődött a virágzás a megszokott időben, így rövidesen ismét millió tőzike lepi majd el a gyönyörű ligeterdőt.

Bedőcs Gyula

A tavaszi tőzike egyébként őshonos Közép-Európában, de több más kontinensre is betelepítették, ráadásul sok helyen termesztik is.

Bedőcs Gyula

A különleges virág elegyes lomberdők, ligetek, illetve nyirkos, de nem túl nedves rétek lakója.

Bedőcs Gyula

Március és április között virágzik, de csak óvatosan vele, ugyanis galantamint tartalmaz, tehát mérgező.

Bedőcs Gyula

De nem csak emiatt kell vigyázni, hanem azért is, mert Magyarországon védett, 5000 forint a természetvédelmi értéke, szóval nem nagyon ajánlott bántani vagy leszakítani.

Bedőcs Gyula

De ez még csak a kezdet, hamarosan teljes pompájában vár minden természetkedvelőt a körmendi tőzikeliget.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem