Tegnap Debrecenben Novák Katalin elfelejtett egy apróságot

A köztársasági elnök szerint kevés figyelem irányul a vidéki színjátszásra. És erre ő maga volt a bizonyíték.

Debrecen lendületben van. Nemrég arról számoltunk be Magyarország történetének legnagyobb beruházása egy kínai akkumulátorgyár lesz 2022. August 12. 12:33 , hogy az alföldi városban valósul meg Magyarország történetének legnagyobb beruházása, tegnap meg arról szóltak a hírek, hogy felavatták a város második színházát.

A nagy eseményen jelen volt a köztársasági elnökünk is, aki sok okos dolgot mondott a jeles eseményen, idézte Cicerót, megszakértette a magyar történelem és a kultúra viszonyát, dicsérte a kormányt és bennünket, magyarokat.

„A magyarok azt szeretik, hogy ha valami szól, akkor nagyot szóljon” – mondta az MTI szerint az új színházról.

A második debreceni színház
MTI/Czeglédi Zsolt

Novák Katalin – vagy a kompetens szövegírója – szükségét érezte annak is, hogy valami nagyot mondjon a vidéki színjátszásról is.

"A vidéki színjátszásra a kelleténél kevesebb figyelem irányul" - fogalmazott, hozzátéve, hogy

ezért is örül annak, hogy 44 év elteltével egy új vidéki színházat avathatnak.

Debrecenről – és ezek szerint Budapesttől is – nagyon messze van Szombathely, ahol történetesen avattak egy színházat Átadták a Weöres Színházat 2011. January 22. 21:43 11 évvel ezelőtt.

Kevés figyelem irányul vidékre - mondta Novák Katalin.
MTI/Czeglédi Zsolt

Úgy hívják, hogy Weöres Sándor Színház.

Valóban kevés a figyelem.


Ez a cikk a "Szabad oldal" kezdeményezés részeként jelent meg, együttműködésben a Szabad Európával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra