Az igazi fülkeforradalom

A szomszédos Zalaegerszegen könyvtár lett a telefonfülkéből
Zalaegerszegi bibliofülke
A zalagerszegi bibliofülke, klikk a többi fotóért
olvasói fotó

Ha most azt állítjuk, hogy egyre kevesebb telefonfülke van Szombathelyen, akkor bizony nem hazudunk. Egy tavalyi cikkünkben is foglalkoztunk a jelenséggel, akkor a Telekom adatai szerint 43 készülék állt a város közterein. Úgy néz ki, egyelőre nem nagyon tudunk mit kezdeni a használton kívüli fülkékkel. Bár a világ számos nagyvárosában inkább továbbfejlesztették a köztéri telefonokat, mintsem elsorvasztották őket. Az Egyesült Királyságban például nettel felszerelt nagyképernyős számítógépekre cserélték őket. Amin persze telefonálni is lehet, de mailt küldeni, webet böngészni is éppen úgy lehet az apróért cserébe.

Szombathely szomszédságában, Zalaegerszegen egy másféle újrahasznosítási módot ötlöttek ki. Közösségi könyvtárrá alakították a város egyik telefonfülkéjét. Ahonnan bárki ingyen vihet el könyvet és hagyhat is ott. Az üzemeltető egyetlen kérése, hogy a közízlésnek megfelelő kiadványokat rakjanak fel a látogatók a polcra. Lassan egy éve üzemel, így a bibliofülke és ahogy az a friss fotókon is látszik, rendezett, tiszta és még mindig tele van könyvekkel. Nekünk tetszik az ötlet, és ahogy azt a tábla is mutatja, még támogatást is lehet rá szerezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra