Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Terelőúton közelíthetjük meg a kőszegi határátkelőt szerdától

Zajlik az építkezés a 87-est az osztrák S31-essel összekötő szakaszon.

2020. április 8-án (szerdán) 10 órától terelőúton haladhat a forgalom a kőszegi határátkelő felé - írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Terelőút a kőszegi határátkelőnél
Forrás: nif.hu

A terelőútra fokozatosan, forgalomirányítás mellet terelik át a forgalmat, majd - szintén forgalomirányítás mellett - a terelőút padkáját erősítik meg. A terelőútra azért van szükség, mert megkezdődik a 87. számú főút korábbi nyomvonalának átépítése.

A 87-es főutat és az ausztriai S31-est összekötő új útnak tavaly júniusban rakták le az alapkövét Letették a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő, Kőszeget elkerülő út alapkövét 2019. June 28. 15:31 . Az összekötő út tehermentesíti a szűk keresztmetszetű kőszegi határátkelőt és az Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.

Terelőút a kőszegi határátkelőnél
Forrás: nif.hu

Az új út magyar szakasza 825 méter hosszú lesz. A magyar oldalon 200 méteren a meglévő 87-es főutat újítják fel, 625 méteren új nyomvonalon halad, 2x1 sávos lesz, 70 km/h sebességre tervezik, nettó 1,54 milliárd forintba kerül. A tervek szerint 2021 júliusára készül el.

Közben zajlik a Szombathelyt és Kőszeget összekötő 87-es 2x2 sávos gyorsforgalmivá fejlesztésének előkészítése, idén januárban írták ki Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 a közbeszerzési pályázatot a tervezésére.

Terelőút a kőszegi határátkelőnél
Forrás: nif.hu

Az új úttal többször is foglalkoztunk Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 már, a tervek szerint ez lesz a nyomvonala:

A NIF térképe a beruházásról
NIF

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra