Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tesztek és ingázók – A kormány jól megszívatta az Ausztriában dolgozókat

„Nagyon ki vagyunk akadva. Miért jobb a szlovák koronavírus-teszt, mint az osztrák?” – kérdezte ma reggel olvasónk.

„Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy drága miniszterelnök urunk meg akarta mutatni Bledben, hogy milyen fasza gyerek, így aztán először Bebesnek, majd a többieknek is engedményt tett, most a csehek, a szlovákok és a lengyelek is jöhetnek Magyarországra az ottani teszteredményekkel. Csak éppen mi, külföldön dolgozó magyarok nem tudunk hazamenni” – mondta ma reggel a telefonba egyik olvasónk, láthatóan erősen felzaklatott állapotban.

A beszélgetés során kiderült: a ma életbe lépő – Európában egyedülálló – határzár Amit a külföldről hazatérőknek tudni kell: karantén, teszt, felmentés a karantén alól 2020. September 01. 10:31 több ezer, vagy tízezer külföldön dolgozó életét keseríti meg.

Habár a szabályozás szerint a határ két oldalán 30 kilométeres sávban lakók karantén- és tesztmentesen jöhetnek-mehetnek, tömegek vannak, akik nem férnek bele ebbe a kategóriába.

Ők most mérgelődnek és nem értik, hogy miért van ez a hátrányos megkülönböztetés.

ORFK

A szerkesztőségbe betelefonáló olvasó például azon dühöngött, hogy őt ausztriai munkahelyén hetente tesztelik a Covid-19-re, ezt bizonyítani is tudja, csakhogy a magyar hatóságoknak ez nem elég jó.

„Miért jobb a szlovák koronavírus-teszt, mint az osztrák?” – szólt a költői kérdés, amire mi nem tudunk válaszolni. (Talán az Operatív Törzs igen, de mivel eddig egyetlen megkeresésünkre sem válaszolt, így most kihagyjuk őket a történetből.)

Az ingázók elvileg úgy haza tudnak jönni látogatóba, hogy itthon megcsináltatják a két koronavírus-tesztet, majd ha ezek negatívak, visszamennek, csak ennek a kivitelezése szinte lehetetlen egy hétvége alatt, szabadságot meg nem nagyon engedhetnek meg maguknak, már csak azért sem, mert sokaknak már nincs is ilyen a tavaszi járvány miatt.

„Ha hosszabb időre hazajövünk, szinte biztos, hogy elveszítjük a munkánkat, ahogy sokan elveszítették már korábban” – mondja olvasónk, aki nagyon el van keseredve a kormánydöntés kapcsán kialakult furcsa helyzet miatt, és nem érti, hogy egy magát nemzetinek mondó kormány miért saját állampolgárait szívatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra