Tesztelték a Lánchíd teherbírását

Az előzetes adatok alapján a híd jól vizsgázott.

24, egyenként húsztonnás teherautóval tesztelték a Lánchíd teherbírását. A statikus és dinamikus próbaterhelésen a szakemberek azt mérték, hogy milyen alakváltozásokat idéz elő a Lánchíd szerkezetében, ha annak meghatározott pontjain húsztonnás tehergépkocsik állnak - írja az rtl.hu .

Azt is mérték, hogyan viselkedik az átkelő, ha nagy tömegű jármű halad át rajta 5, 20 és 30 kilométer per órás sebességgel. A próbaterhelés méréseit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének szakemberei végezték.

Lánchíd, terheléspróba
BKK

A részletes adatok csak később lesznek meg, de az elsődleges mérések alapján a Lánchíd jól vizsgázott: a terhelés során mért értékek megegyeztek a szakemberek által számított értékekkel.

A Lánchíd teljes lezárása december közepéig tart. Ekkorra az útpálya már elkészül, a járdákon, a híd alatt és a hídfőkben viszont továbbra is dolgozni fognak. A felújítás várhatóan jövő őszig tart majd.

Viszont a napi.hu szerint a főváros még mindig nem kapta meg a kormánytól a beígért 6 milliárd forintos támogatást a Lánchíd felújítására, pedig azt lassan már átadják a gyalogosoknak, majd a tömegközlekedési eszközöknek.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az önkormányzat és a kormány viszonyában elképzelhető, hogy egyáltalán nem érkezik meg a kifizetés, de az is, hogy csak akkor, ha már teljesen használatba lehetett venni a hidat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech