A tevetenyésztésbe is belevág Mészáros Lőrinc

Gyerekeivel új agrárcéget alapított a milliárdos.

Augusztus 13-án új céggel gyarapodott a Mészáros-birodalom: megalakult a Mészáros Agro Kft. 3 millió forintos jegyzett tőkével - hívta fel a figyelmet az Mfor.hu. A cég ügyvezetője Mészáros Lőrinc egyetlen fia lett, aki a frissen létrehozott társaság tulajdonosai között is megtalálható. A társaságban nem csak Mészáros Lőrincnek, hanem gyermekeinek is 25-25 százalékos tulajdoni hányada van.

Ami viszont még érdekesebb, hogy bár főtevékenységként gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével szeretne foglalkozni a cég, a listára került a szőlőtermesztés, baromfi-, illetve sertéstenyésztés, az egyéb állat tenyésztése is, így a teve, teveféle tenyésztés. A lap megjegyzi, hogy persze nemcsak egy- vagy kétpúpú tevékre kell itt gondolni, mert ide tartozik a láma vagy alpaka tenyésztés is. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ez rendkívül ritka tevékenységi körnek számít Magyarországon, mindössze hét céget találtak, amelyek főfoglalkozásként űzik teve, alpaka, láma stb. tenyésztését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság