Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön az új törvény: tilos lesz a munkahelyi számítógépet magáncélra használni

Vége az ebédidős Facebook-böngészésnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tilos lesz a munkahelyi számítógépeken magánügyeket intézni – erről is rendelkezik az a salátatörvény-tervezet, amelyet Trócsányi László igazságügyi miniszter jegyez, és amely már az Országgyűlés előtt van – írja a HVG .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A csomag nyolcvannál is több jogszabályt módosít, és ennek része a céges számítógépek és telefonok használatának módosítása.

A törvénytervezet kimondja: „a munkavállaló a rendelkezésére bocsátott számítástechnikai eszközt kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja”.

Ebbe pedig nem nagyon fér bele a Facebook vagy az Instagram használata.

Eddig ha nem tiltotta senki, a munkavállaló szabadon használhatta a cégtől kapott számítástechnikai eszközöket, habár bizonyos keretek között a munkáltató ellenőrizhette a munkavállalót.

Ezentúl, hacsak másként nem állapodnak meg erről a felek, akkor a forgalom és a gép is ellenőrizhető és munkavállaló felelőssége, hogy a magáncélú felhasználás esetén milyen adatokat ad meg, rögzít a gépén.

Ugyanakkor ma már az internetes forgalom zöme okostelefonokról történik, aminek munkahelyi használatát nagyon nehéz ellenőrizni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés