Több mint 100 fellépővel robban be az első Inota Fesztivál

Nagyon fog dübörögni az elektronikus zene nyár végén ott, ahol valamikor az alumínium keménységét mértük.

Több mint 100 fellépővel várják az érdeklődőket az első alkalommal megrendezendő, négynapos Inota Fesztiválon augusztus 31-től. A különleges rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseménye, melyen a progresszív zenei kínálaton túl szakmai konferencián, kortárs színházi előadáson és fényművészeti kiállításon is részt vehet bárki.

A fesztivál az idén 18 éves NVC rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production közreműködésével jön létre az EKF támogatásával. A fesztiválozók turbinacsarnokot, a hatalmas kazánteret, valamint a grandiózus művelődési házat is beveszik majd.

A 2001-ben véglegesen bezárt Inotai hőerőmű különleges helyszínén, a fesztivál nyitókoncertjén a klasszikus és elektronikus zenék közötti határokat elmosó német zongoraművész, Nils Frahm lép fel.

A várpalotai zenei programsorozat fellépői között található a brit elektronikus színtér egyik legeredetibb alkotója, Daniel Avery és a Glastonbury és a hollandiai Dekmantel fesztiválokon headlinerként fellépő Overmono páros; a német dj-producer, Ellen Allien és az angol-német postpunk zenekar, a Lebanon Hanover. Jelen lesz továbbá az Extrawelt duó, Palms Trax dj-producer, KI/KI, DJ Seinfeld és Nene H is.

A fesztiválra szabott szóló műsorral érkezik a rendezvényre a Deva, valamint a Platon Karataev zenekar. A Zene Háza Koncertteremben aztán többek között az szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, valamint a német számítógépes zenei művész, Robert Henke lép fel.

Vizuál- és fényművészeti vonalon érkezik a hőerőműbe többek között a térhatású vizuális képfolyammal jelentkező Max Cooper; valamint a gyárépületekre szabott techno képviselői, Oscar Mulero és Lewis Fautzi is.

A tájékoztatás szerint az első Inota Fesztivált Power of Possibilities elnevezésű inspriációs fórum nyitja meg, amely az inotai gyárkomplexum kulturális és ipari célú hasznosítási lehetőségeiről szól majd.

A fesztivál vasárnapi zárónapján a kortárs tánc-, színház- és mozgásművészetnek adja át terét a hőerőmű: az érdeklődők a Dollár Papa Gyermekei társulat Úriemberek című előadását, a Forte Társulat A helység kalapácsa című produkcióját, végül pedig a Cryptic Bodies // Titkos testek című kortárs táncperformanszot láthatják.

A szocialista nagyipar egyik egykori fellegvárának történetéről itt Elektronikus zene dübörög majd ott, ahol valamikor az alumínium keménységét mértük 2023. May 14. 06:47 írtunk bővebben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló