Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több technót a Parlamentbe: oda küldjük a mulatós zenét, ahova való!

Ott, ahol nyolc éve az MTV-székházat vették ostrom alá tüntetők, most jó kétezer fiatal ropta négynegyedre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap este hétkor megtörtént az urnazárás, és ugyanekkor fiatalok kezdtek gyülekezni az Országház oldalában. Hogy aztán innen vonuljanak át a közeli Szabadság térre, ahol már állt a színpad, és be voltak lőve a nagy teljesítményű mélynyomók is. Nem forradalmi ellenállás, hanem olyan buli készülődött itt, ami a borzasztóan átpolitizált közhangulatot meglovagolva tűzött a zászlajára egy vicces, és nyilván teljesen komolytalan szlogent, éspedig azt, hogy több technót a parlamentbe.

Több technót a parlamentbe
Unger András
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A körítés mégis meglepően professzionálisra sikerült. Egy szónok például ismert pártpolitikai lózungokat írt át (remixelt?) rendkívül szórakoztatóan, majd harsogta olykor-olykor a mikrofonba:

szeretjük a magyar nemzeti teknót, és nem adjuk át a pártoknak! Nem hátrálunk meg, oda küldjük a mulatós zenét, ahova való: a zenetörténelem szemétdombjára! 4/4-et az alkotmányba!

Persze tudni kell, hogy nem ez volt az első alkalom, volt már hasonló szabadtéri partijuk az elmúlt években. De még így is érdemes szóvá tenni, hogy a bulit egy közel hibátlanul működtetett Facebook-oldallal vezették fel, illetve ilyen kiváló videókkal:

Vágó Gábor nyilatkozik a technó képviseletéről:

Hangpróba a Parlament üléstermében:

Arról nem beszélve, hogy a színpad, amit felhúztak az egykori tévéostrom helyszínén, kicsi volt ugyan, mégis komolyan összeszerelt, minőségi hanggal és fénnyel - olyan, amilyet jobb fesztiválokon szoktunk látni. Rá is kérdeztünk, hogy ugyan már ki áll emögött, és hogy

biztosan civil ez a kezdeményezés?!

Mire azt a választ kaptuk az egyik szervezőtől, hogy akiket a színpad környékén látunk, azok mind egy tágabb baráti-ismerősi kör tagjai, így a szakmai hozzáértésüket a megszokottnál kedvezményesebb áron adták kölcsön a jó ügy érdekében. Valamint, hogy a későbbi, már belépős (és persze zárt helyen tartott) afterparti jegybevételéből igyekeznek finanszírozni a technikát.

Több technót a parlamentbe
Klikkelésre még több kép jön!
Unger András

Az biztos, hogy egyetlen párt sem tudott maga köré kanyarítani annyi embert vasárnap este, mint a "többteknósok": hasraütős becslésünk szerint kétezer főnyi, az elektronikus zenére esküsző huszon- és harmincpár éves fiatal felnőtt taposta a gyepet egészen addig, míg be nem köszöntött a hivatalos csendrendelet, és le nem kellett szerelni mindent.

A hangulat ilyesmi volt egyébként:

Aki nagyon akarja, értékelheti úgy az eseményt, hogy na tessék, ezeknek sem volt jobb dolguk, és míg mások az ország további sorsát figyelték körömrágva a tévéképernyők előtt, addig ezeknek már megint a bulin és az iváson járt az eszük. De lehet úgy is értékelni, hogy ezek a fiatalok remélhetőleg annak rendje szerint leszavaztak napközben, és csak utána indultak el a jól megérdemelt szórakozásra. És igen, vittek magukkal sört, de eláruljuk, hogy sör bőven folyt az Együtt, az LMP és alighanem a Fidesz rendezvényén is.

Mindenesetre ez akár egy izgalmas csavarral bevitt utalás is lehet arra, hogy tessék foglalkozni a politikával, mert az hatással van ránk, a barátainkra, a bulizásainkra. Meg a technóra.

Több technót a parlamentbe
Klikkelésre még több kép jön!
Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés