Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több technót a Parlamentbe: oda küldjük a mulatós zenét, ahova való!

Ott, ahol nyolc éve az MTV-székházat vették ostrom alá tüntetők, most jó kétezer fiatal ropta négynegyedre.

Vasárnap este hétkor megtörtént az urnazárás, és ugyanekkor fiatalok kezdtek gyülekezni az Országház oldalában. Hogy aztán innen vonuljanak át a közeli Szabadság térre, ahol már állt a színpad, és be voltak lőve a nagy teljesítményű mélynyomók is. Nem forradalmi ellenállás, hanem olyan buli készülődött itt, ami a borzasztóan átpolitizált közhangulatot meglovagolva tűzött a zászlajára egy vicces, és nyilván teljesen komolytalan szlogent, éspedig azt, hogy több technót a parlamentbe.

Több technót a parlamentbe
Unger András

A körítés mégis meglepően professzionálisra sikerült. Egy szónok például ismert pártpolitikai lózungokat írt át (remixelt?) rendkívül szórakoztatóan, majd harsogta olykor-olykor a mikrofonba:

szeretjük a magyar nemzeti teknót, és nem adjuk át a pártoknak! Nem hátrálunk meg, oda küldjük a mulatós zenét, ahova való: a zenetörténelem szemétdombjára! 4/4-et az alkotmányba!

Persze tudni kell, hogy nem ez volt az első alkalom, volt már hasonló szabadtéri partijuk az elmúlt években. De még így is érdemes szóvá tenni, hogy a bulit egy közel hibátlanul működtetett Facebook-oldallal vezették fel, illetve ilyen kiváló videókkal:

Vágó Gábor nyilatkozik a technó képviseletéről:

Hangpróba a Parlament üléstermében:

Arról nem beszélve, hogy a színpad, amit felhúztak az egykori tévéostrom helyszínén, kicsi volt ugyan, mégis komolyan összeszerelt, minőségi hanggal és fénnyel - olyan, amilyet jobb fesztiválokon szoktunk látni. Rá is kérdeztünk, hogy ugyan már ki áll emögött, és hogy

biztosan civil ez a kezdeményezés?!

Mire azt a választ kaptuk az egyik szervezőtől, hogy akiket a színpad környékén látunk, azok mind egy tágabb baráti-ismerősi kör tagjai, így a szakmai hozzáértésüket a megszokottnál kedvezményesebb áron adták kölcsön a jó ügy érdekében. Valamint, hogy a későbbi, már belépős (és persze zárt helyen tartott) afterparti jegybevételéből igyekeznek finanszírozni a technikát.

Több technót a parlamentbe
Klikkelésre még több kép jön!
Unger András

Az biztos, hogy egyetlen párt sem tudott maga köré kanyarítani annyi embert vasárnap este, mint a "többteknósok": hasraütős becslésünk szerint kétezer főnyi, az elektronikus zenére esküsző huszon- és harmincpár éves fiatal felnőtt taposta a gyepet egészen addig, míg be nem köszöntött a hivatalos csendrendelet, és le nem kellett szerelni mindent.

A hangulat ilyesmi volt egyébként:

Aki nagyon akarja, értékelheti úgy az eseményt, hogy na tessék, ezeknek sem volt jobb dolguk, és míg mások az ország további sorsát figyelték körömrágva a tévéképernyők előtt, addig ezeknek már megint a bulin és az iváson járt az eszük. De lehet úgy is értékelni, hogy ezek a fiatalok remélhetőleg annak rendje szerint leszavaztak napközben, és csak utána indultak el a jól megérdemelt szórakozásra. És igen, vittek magukkal sört, de eláruljuk, hogy sör bőven folyt az Együtt, az LMP és alighanem a Fidesz rendezvényén is.

Mindenesetre ez akár egy izgalmas csavarral bevitt utalás is lehet arra, hogy tessék foglalkozni a politikával, mert az hatással van ránk, a barátainkra, a bulizásainkra. Meg a technóra.

Több technót a parlamentbe
Klikkelésre még több kép jön!
Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra