Többé nem svájci csoki a Toblerone

Még a Matterhorn hegyet is le kell szedni a csomagolásról.

A több mint száz országban forgalmazott Toblerone a világ egyik legismertebb csokoládéja, és szinte mindenki tudja róla, hogy svájci.

Pontosabban svájci volt.

Azért a múlt idő, mert a tulajdonos, a tengerentúli Moldelez bejelentette, a csoki gyártását részben Pozsonyba helyezi át.

www.helvetickitchen.com

A CNN híre nem beszél arról, hogy mi az oka a költöztetésnek, de arról igen, hogy a pozsonyi Toblerone már nem felel meg a nagyon szigorú „svájcisági” előírásnak, amely azt mondja ki, hogy csak akkor lehet egy termék csomagolására svájci jelképeket és a „Swiss-made” feliratot elhelyezni, ha az alapanyagok 80 százalékát (tejtermékek esetén 100 százalékát) az országban állítják elő.

Ugyanezen okok miatt nem lehet a csomagoláson az ikonikus Matterhorn hegy sem.

A CNN megemlíti, hogy egy árucikk piaci értékét átlagosan 20 százalékkal emeli, ha az Svájcban készül, és 50 százalékkal, ha luxustermékről van szó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság