Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A torlódások miatt átvariálják az M85 és a 84-es csomópontjának építését

Erősen érinti többek között a Sopron-Szombathely között ingázókat is.

Az M85 gyorsforgalmi út érintett szakaszának kivitelezője átszervezte a Sopron Kelet csomópont építését annak érdekében, hogy meggyorsítsa a 84-es főút új korrekciós szakaszának átadását és csökkentse a mostani terelés okozta fennakadásokat – közölte lapunkkal a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A „Lila Tehén” Étteremnél a kivitelező eddig a 84-es főút jobb oldalát építette a Kópháza felé vezető irányba. Június 15-én a jelenleg érvényben lévő félpályás terelést áthelyezik a másik oldalra, hogy a bal oldalon is folytatódhassanak a munkák.

NIF

A szakaszon július 6-ig még marad a lámpás forgalomirányítás és Kópháza felé a jobb oldalon a forgalmat egy rövid részen ráterelik az új korrekciós szakaszra.

NIF
„A koronavírus vészhelyzet miatti megszorítások lazítása következtében megnövekedett a forgalom, így a terelésnél nagyobb sorok, hosszabb fennakadások alakultak ki. A torlódás elkerülése érdekében a vállalkozó a „Lila Tehén” Étteremnél a 84. sz főút baloldalának építésével együtt a Szennyvíztisztító telep felőli oldalon az eredetileg tervezett félpályás lámpás terelés helyett, kétszer egysávos terelőutat fog kialakítani, így a Sopron felőli oldalon az új korrekciós szakasz rákötését a 84-es főútra egy ütemben, teljes szélességében lehet majd megvalósítani, miközben az autósok zavartalanul, lámpás irányítás nélkül tudják majd itt elkerülni az építkezést” – olvasható a közleményban.
NIF

A 84-es főút tejes korrekciós szakaszát, amely már a két új körforgalmon és az M85-ös gyorsforgalmi út alatt fog átmenni várhatóan augusztus első hetében fogják átadni a közlekedőknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra