Tóth Kálmán a Szent István-király utcai hídról: Nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek…

Új fejezet a szombathelyi híd-sagában.

Múlt szerdán jelentette be Hende Csaba, Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 hogy több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre, ebből pedig 130 milliót kapott a város a Markusovszky utca ramaty állapotban lévő hídjának felújítására.

Most hétfőn viszont kiderült, Le kell zárni a Szent István király utcai híd egyik sávját Szombathelyen, mert balesetveszélyes 2021. July 12. 15:31 hogy van egy ennél sokkal rosszabb állapotban lévő híd is: a Szent István-király utcai híd egyik sávját már le is kellett zárni, miután néhány napon belül kétszer is beszakadt a burkolata.

Ezzel pedig el is kezdődött a szombathelyi híd-saga, ugyanis kedden jött a Fidesz reakciója is. Illés Károly egyrészt megvédte a Markusovszky utcai Gyöngyös-hidat, aztán a jelenlegi városvezetést kezdte ostorozni Fidesz: a Szent István-király utcai híd simán kijött volna a Safó-pénzből 2021. July 13. 16:17 , mondván, „a Szent István-király utcai híd simán kijött volna a Safó-pénzből”.

De itt még természetesen nem ért véget a történet. Alig néhány órával később posztolt egyet Facebook-oldalára a városrész képviselője, Tóth Kálmán is, aki kifejezetten örül annak, hogy a Fidesz frakcióvezetője kilátogatott Szentkirályra.

„Ha már korábban is kijött volna hozzánk, akkor tudta volna, hogy milyen állapotban van ez a szerencsétlen híd, és ha dolgozott volna az előző ciklusban, akkor nem jutottunk volna idáig” – vágott vissza Tóth.

Mészáros D. Zsolt

Aztán a hétfőn is említett hídvizsgálati jegyzőkönyveket emlegette, ugyanis ilyenekkel Illésnek is kellett volna találkoznia az előző ciklusban. Majd arra tért ki, hogy számtalan alkalommal elmondták akkor is, hogy már azzal sokat lendítenek ezeken az ügyeken, ha legalább terveket készíttetnek, de ez nem így lett.

„Erre most cinikusan benyögik, hogy bruttó 63 millió forintból, tervekkel, engedélyekkel, kivitelezéssel, tokkal-vonóval meg lehet csinálni ezt a hidat. Tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek…” – írja.

Viszont úgy gondolja, hogy nem az a dolguk, hogy egymásra hárítsák a felelősséget, az a lényeg, hogy továbbra is lehessen közlekedni a hídon. Posztját pedig azzal zárta, hogy ha végre kapnak valamennyi pénzt, akkor azt szeretnék, ha oda csoportosíthatnák az összeget, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet