Túlárazott külföldi élelmiszerekre vadászik a magyar boltokban a GVH

A GVH fogyasztói jelzések alapján most olyan élelmiszereket vizsgál, melyeket külföldön állítanak elő: például sajtokat, gyümölcsjoghurtokat, növényi italokat, margarinokat, illetve különböző fagyasztott zöldségeket.

A GVH pénteki közleménye szerint a tejtermékek, majd a tartós élelmiszerek piacain elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatok lezárását követően újabb vizsgálatot indítottak. Fogyasztói jelzések alapján import tejtermékek - sajtok, gyümölcsjoghurtok -, nem Magyarországon gyártott növényi italok, margarinok, illetve különböző fagyasztott zöldségek árazási gyakorlatát elemzik a versenyhivatal szakértői.

A GVH csütörtökön hozta nyilvánosságra a végleges jelentést a tartós (konzerv- és fagyasztott) élelmiszerek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A versenyhatóság szakértői egyebek mellett feltárták, hogy a kiskereskedők az elemzett termékkörön belül 25-35 százalék közötti bruttó árrést realizáltak 2022-ben, ami jelentősnek tekinthető. Találtak olyan termékeket, például a gyorsfagyasztott zöldborsót vagy a morzsolt csemegekukoricát, amelyek esetén a bruttó árrésbe épített átlagos nyereséget indokolatlanul megháromszorozták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság