Tüntetést szervez a Momentum a szabad sajtóért

Pénteken várnak mindenkit az Index szerkesztősége elé.

Egy igazi jogállam alapja a működő szabad sajtó. Hangoztathatja a kormány és a propagandája, hogy Magyarország szabad jogállam, de ahol kicsinálják az összes szabad médiumot, ahol rémhírterjesztésért visznek el rokkantnyugdíjasokat, az nem egy demokratikusan működő jogállam!

Távozik az Index főszerkesztője, Dull Szabolcs
Forrás: Instagram / Index

Egy jogállamban nem történhet olyan, hogy "szervezeti átalakításokra" és "szinergiákra" hivatkozva egy kormányközeli tulajdonos egyik napról a másikra elküldi az ország legismertebb online hírportáljának a szerkesztőjét. Mindezt persze úgy, hogy közben mindenki tudja, hogy a céljuk kizárólag annyi, hogy elhallgattassanak mindenkit, aki nem ért egyet velük, aki megírja a valóságot.

2020. július 24-én, pénteken az Index szerkesztősége elé hívjuk mindazokat, akik nem hallgatnak! Akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett! Vonuljunk együtt a Karmelita kolostorhoz, és mutassuk meg: nincsen szabad ország szabad sajtó nélkül! - írják a Facebookon megjelent felhívásukban.

Egy hónapja írtuk Az Index veszélyben van 2020. June 21. 20:33 , hogy az Index szerkesztősége bejelentette, veszélyben érzik a lap függetlenségét, mert olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, ami a szerkesztőség értelmezésében alapjaiban változtatná meg a jelenlegi lapot.

Bodolai László a tulajdonos képviseletében még aznap közölte, hogy a Gerényi Gábor által készített koncepciót az igazgatóság nem fogadta el, és Gerényi már nem is dolgozik az Indexnél.

Gerényi egyébként a Fidesz alapítóinak egyike, aki 2012-ben hagyta el a portált. Volt a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, egyike az Azonnali.hu alapítóinak, ahol Ungár Péterrel együtt tulajdonos.

Bodolai egyúttal megszüntette Kitették az Index igazgatóságából a lap főszerkesztőjét 2020. June 22. 16:28 Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát, nem sokkal később lemondott Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója 2020. June 23. 17:19 Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója.

Helyére Ződi Zsoltot nevezték ki, aki egy héttel később szintén lemondott Lemondott az Index múlt héten kinevezett vezérigazgatója 2020. June 30. 13:40 . Az Index Zrt. azóta vezérigazgató nélkül működött, most pedig főszerkesztője nincs a lapnak, miután szerdán hirtelen menesztették Menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot 2020. July 22. 12:52 Dull Szabolcsot.

Nem sokkal később egy videóból kiderült Lefizették volna az Index főszerkesztőjét, hogy hallgasson 2020. July 22. 17:11 , hogy lefizették volna a főszerkesztőt, csak hogy hallgasson, ezek után jött a Momentum tüntetési felhívása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet