Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Úgy néz ki, halasztani fogják az érettségit az idén

Az oktatási szakemberek arra számítanak, hogy az érettségiket május 4-én biztosan nem fogják megtartani.
A koronavírus járvány miatt a magyar oktatás március 16. óta "digitális munkarend" szerint üzemel, és elképzelhető, hogy június 15-ig már nem is nyitnak ki újra az iskolák. Az iskolák bezárása leginkább azt a több mint 100 ezer érettségizőt sújtja, nekik nagyon rosszkor jött az online tanulásra való nehézkes áttérés - hívta fel a figyelmet az Index .

A lap által megkérdezett oktatási szakemberek arra számítanak, hogy az érettségiket május 4-én biztosan nem fogják megtartani.

A vizsgákat el fogják halasztani. Csak az a kérdés, hogy mikorra.

Többen is úgy vélik, hogy legalább egy hónappal el fogják halasztani az érettségit, de az sem kizárt hogy a vizsgák június végére vagy július hónapra csúsznak. Így pedig a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése emiatt akár augusztusra is eltolódhat.

A lap még felhívja a figyelmet arra, hogy a korábbi érettségi botrányok (1989, 2005) idején a diákok választhatták azt a lehetőséget, hogy a vizsga megismétlése helyett az év végi osztályzataikat fogadták el érettségi eredménynek. Csakhogy idén az is kérdés, hogy lesznek-e év végi jegyek, illetve ha lesznek, azok mennyire reális teljesítményt mutatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra