Új influenzavírus borzolja az idegeket Kínában

A disznóknál jelentkezett, de képes átugrani az emberre. Azt mondják, ebből is lehet világjárvány.

Az éppen lecsengő koronavírus tükrében több mint érdekes a BBC mai írása, amely arról számol be, hogy kínai tudósok beazonosítottak egy influenzavírust, amely a sertések között jelent meg, de képes megfertőzni az emberi szervezet, hogy ott tovább növekedjen és szaporodjon.

A betegség egyelőre nem jelent közvetlen veszélyt, de olyan tulajdonsággal bír, hogy benne van egy újabb világjárvány lehetősége.

hpj.com

Az biztos, hogy mivel új, az emberek nem rendelkeznek ellene immunitással, és a korábbi influenza elleni vakcinák sem használnak.

A kínai kutatók most árgus szemekkel figyelik a „G4 EA H1N1”-nak elnevezett vírust, a sertés hizlaldák és a vágóhidak környékét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech