Új klippel készít fel új lemezére a szombathelyi Strong Deformity

A zenekar egyike a város rocklegendáinak.

A közeljövőben új lemezzel jön ki az idén 26. születésnapját ünneplő Strong Deformity.

Az új lemezanyagot a Zengőkert stúdóiban vették fel Bánházi Gáborral, aki többek között a Lazarvs albumokat is rögzítette és keverte, és nem mellesleg a kiváló elektronikus pszichedeliában utazó Óperentzia nevű duó dobosa.

A Manitou az új lemezről az első single, a hozzá készült videót a stúdió munkálatok alatt rögzítették Riba Márióval, akivel már korábbi videókon is dolgoztak együtt.

Az új album 10 dalt tartalmaz majd, a megjelenést megelőzi még két single. A teljes lemez tavasszal lesz elérhető.

Strong Deformity

Az új dal elérhető az összes ismert streaming szolgáltatónál - közölte lapunkkal a zenekar.

Strong Deformity

A Strong Deformity 1995-ben alakul Szombathelyen két helyi underground zenekar a Jeanne Dark és az Extreme Deformity összeolvadásából.

Röviddel megalakulásuk után szerződteti őket az LMS Records. Az 1995-ös év tavaszán szerepelnek a Metal Hammer magazin Demonstráció II. című válogatás albumán. A lemezen szereplő Vírus című dal a rajongók szavazási eredménye alapján a második legjobbnak ítéltetik meg a 13 dal közül.

A banda koncertezésbe kezd szerte az országban majd nem sokkal ezután licenszszerződést köt az ausztriai Core And More Records-zal, ekkorra már elkészült első lemezük angol nyelvű verziója, a Power Of Pain… európai megjelentetése céljából. A Fájdalom Hatalma... a Metal Hammer Hangpróbáján a második helyen landol, és az ausztriai magazinok (Freak, Music Box) is pozitívan reagálnak az anyagra. Ennek köszönhetően a zenekar rengeteg meghívást kap ausztriai és magyarországi kluboktól is, így intenzív turnézásba kezdenek.

A csapat mint speciális vendég újra meghívást kap a Metal Hammer Demonstráció CD-jére. A Who Will Survive című dal remix verzióját készítik el a szintén szombathelyi Anima Sound System két producerének (Prieger-Németh) közreműködésével. A csapat a Metal Hammer év végi olvasói szavazásán négy kategóriában is jól szerepel.

1997-ben Hajógyári Szigeten a Strong Deformityre végeláthatatlan tömeg gyűlik össze, így a fesztivál leglátogatottabb metalkoncertjét adják.

1998 június végén szerződést írnak alá az ausztriai NSM Records-al. Az új zenei anyag írása közben Bíró Tamás énekes váratlanul elhagyja a bandát. Helyére hamarosan Fekete „Hair” Károly érkezik, aki a csapatba kerülése előtt a Womb és a Kali Yuga zenekarokban énekelt.

Hair énekes és szövegíró is egyben, hangja pedig remekül passzol az új dalokhoz, ami új lendületet ad a következő Strong album munkálataihoz. A Racket címmel ellátott albumot, komoly promócióval megtámogatva, a Nephilim Records adja ki hazánkban és as NSM Records Európa többi országában. A lemez Superdope című száma egy USA-beli underground magazin cd-mellékletén is szerepel.

Megjelenés után Európa vezető metalújságaiban mindenhol beszámolnak a Racket -ről (német Metal Hammer, Sonic Seducer, stb) Az újságok szinte kivétel nélkül pozitívan nyilatkoznak az albumról.

2002 nyarán a HSB Studióban megkezdik harmadik albumuk felvételeit. A lemez keverését megelőzően a Warner Music Hungary / Magneoton (ma már M-Ton) szerződteti a csapatot, így a mixelést már a rendkívül jó kondíciókkal rendelkező Aquarium Studios-ban végzik. Az album produceri munkáit Prieger-Németh szerző páros (Anima Sound System) és Kováts Tibor bassgitáros vállalják fel.

Az albumon női vokál is hallható amit Németh Juci (Anima Sound System) énekel fel. A Magic Syrup címre keresztelt lemez 2002. szeptember 16-án jelenik meg. A zenei anyaggal egy mondhatni egyéni, új irányba indul el a csapat amit a modern rock, az electro és a ’80-as években népszerű new wave egy új fajta mixtúrájával jellemezhetnénk a legjobban. Az Imaginary Adventure című dalhoz videó készül, ami a VIVA TV top 20-as listáján a második helyig kúszik fel. Röviddel ezután a videót a brit Music Television is műsorára tűzi. Ezt a Genie In MY Mind című dal videója követi.

2004. korul a zenekar visszavonul és nem ad több koncertet. Tibby, a basszusgitáros az Anima Sound Systemben tűnik fel mint gitáros, Muzzot a Beat Dis koncertjein látni, Balázs, a dobos pedig a Moby Dicket valamint a Voler Mouche-t segíti ki.

2016-ban gitároscserék után ismét aktív a zenekar. 2016 elején a Timeless Garden című dallal jelentkeznek.

Közben néhány sikeres visszatérő koncertet is adnak. 2017-ben szintén egy új dallal jelentkeznek Hidden Doors Of Sanctuary címmel amihez nagy költségvetésű videoklip is készül az NKA-tól elnyert pályázat segítségével. 2018-ban újabb dal jelenik meg Új klippel jelentkezik a két éve visszatért szombathelyi Strong Deformity 2018. October 22. 07:41 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra