528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt

Valamikor vasi gyerekek nyaraltak itt, most pár nap alatt lezavarják az árverést.

Május 10-én, hétfőn délután négy órakor jelent meg a volt balatonberényi gyermeküdülő árverési hirdetménye a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverési oldalán. A linket Czeglédy Csaba városi képviselő Facebook oldalán vettük észre.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről.

A volt gyermeküdülőt 527 millió 760 ezer forintért hirdették meg. Ettől függetlenül furcsa, hogy pár nap alatt le akarják zavarni az egész eljárást. Az ingatlan megtekintésére május 12-én, azaz szerdán adnak fél órát, 13 órától 13:30-ig.

Aki bújt, aki nem, mondhatni.

Licitálni az elektronikus rendszerben lehet majd május 17. reggel 8 órától május 25-én 21 óráig. A licitlépcső egymillió forint lesz.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről.

Az is érdekes, hogy komoly összegű, 131 millió 940 ezer forint árverési biztosítékot kell lefizetni ahhoz, hogy valaki részt vehessen a liciten. Már több mint négy éve eladásra ítélte Eladja az állam a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjét 2016. August 13. 11:54 az MNV az ingatlant, és eddig nem sikerült meghirdetniük. Meghirdetnie sem sikerült az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt 2020. October 06. 07:31 Így erős a gyanú, hogy van rá vevőjelölt, és ez az oka a mostani gyors ügyintézésnek.

Információink szerint a jelenlegi szombathelyi városvezetés távlati tervei között szerepelt, hogy megpróbálják megszerezni az üdülőt, de a járvány miatt erre nem volt esély, és a gyors árverés miatt erre most lehetőségük sincs.

Sok szombathelyinek van innen kedves gyermekkori emléke

A balatonberényi gyermeküdülő évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdonában volt, és a vasi gyerekek kedvezményes üdültetésére használták. A Fidesz-kormány 2012-ben kitört államosítási és központosítási lázában a megyei önkormányzatokat kiüresítették, vagyonukat államosították. Erre a sorsra jutott a sok szombathelyi és Vas megyei gyerekkori emlékeiben szereplő berényi üdülő is.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről.

A kormány központosította a gyermeküdültetést is, és ezt a feladatot az Erzsébet-programra bízta, amit a Nemzeti Üdülési Alapítvány (NÜA) működtetett. A következő három évben az üdülő tényleg működött, Mégis működik a balatonberényi gyermeküdülő 2012. June 21. 12:01 nyaraltak ott gyerekek, akiket az Alapítvány utalt be. 2016-ban viszont már nem szerepelt Megint új gazdája lesz a balatonberényi gyermeküdülőnek, ahol egykor a vasi diákok nyaraltak 2016. March 23. 08:02 az Erzsébet-táborok között a berényi üdülő.

2017-ben mi is megnéztük, Tönkremegy a volt balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája 2017. November 11. 07:40 és azt láttuk, hogy egyre rosszabb állapotban van az egykor szebb napokat látott ingatlan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet