Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött

Erős a mutyigyanú, amit a pályázat kiírása is megerősít.

"A vagyonkezelő azzal trükközik, hogy bár a gyermeküdülő két helyrajzi számon szerepel, egyiken maga az épület, másikon az üdülőhöz tartozó strand, csak az épület területét hirdették meg, a közvetlen balatoni hozzáférést biztosító strand területét nem" - írja Facebook-posztjában Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő.

Erről térképmásolatot is készített, ahol pirossal jelezte a volt strandot.

Forrás: Facebook / Dr. Ceglédy Csaba

A képviselő azt írja, ha véletlenül nem úgy alakulna az árverés, ahogyan azt előre eldöntötték, akkor az új tulajdonosnak majd megtiltják, hogy a strandot használja. Ha nem a fideszes oligarchák szerzik meg a Vas megyeiek volt gyermeküdülőjét, akkor a “szerencsés” vevőnek lesz egy Balaton-parti ingatlana Balaton nélkül.

A volt balatonberényi gyermeküdülőt hétfőn hirdette meg 528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt 2021. May 11. 15:45 elektronikus árverésre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A kikiáltási ár 528 millió forint, a licitlépcső egymillió forint, a pályázónak 131 millió 940 ezer forint árverési biztosítékot kell letennie a licitálás előtt, ami május 17. reggel 8 órától május 25-én 21 óráig tart majd. Egyébként már több mint négy éve eladásra ítélte Eladja az állam a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjét 2016. August 13. 11:54 az MNV az ingatlant, és eddig nem sikerült meghirdetniük. Meghirdetnie sem sikerült az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt 2020. October 06. 07:31

A tranzakciót pár nap alatt le akarják zavarni, hiszen a hétfői meghirdetést követően szerdán lehetett megnézni az ingatlant, erre az az érdeklődőknek összesen fél órát adtak. Már említett cikkünkben 528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt 2021. May 11. 15:45 azt írtuk, erős a gyanú, hogy van rá vevőjelölt, és ez az oka a mostani gyors ügyintézésnek.

Forrás: Facebook / Dr. Ceglédy Csaba

Czeglédy Csaba is erre a következtetésre jutott, miután szerdán elment a meghirdetett megtekintésre. Ezt írta: "A leendő tulajdonosok akkora sofőrös Audival érkeztek meg szerdán a helyszínre, amit eddig csak a tévében láttam, és bár kötelező lett volna kitölteniük a megtekintési nyilatkozatot, leléptek előtte."

A képviselő azt is megerősítette a posztban, hogy a jelenlegi szombathelyi városvezetés megpróbálta megszerezni a gyermeküdülőt. "Kezdeményezésemre tavaly is megkereste hivatalosan Szombathely polgármestere a nemzeti vagyonkezelőt, hogy legalább adják a város használatába a gyermeküdülőt, mert több száz szombathelyi család nem tudja megengedni magának, hogy gyermekeik piaci áron nyaraljanak a Balatonnál. Töltse be régi szerepét az üdülő.

Az MNV megírta, hogy el akarják adni, és kötelezettséget vállaltak arra, hogy a licitről időben értesíti fogják az önkormányzatot. Mint kiderült, ez is hazugság volt: egyáltalán nem jelezték.

Nyilvánvalóan tartottak attól, hátha visszaszerzi Szombathely a gyermeküdülőt. A fideszes oligarchák érdekében ezt szándékosan megakadályozták" - írta.

A megyei önkormányzattól vették el a gyermeküdülőt

A balatonberényi gyermeküdülő évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdonában volt, és a vasi gyerekek kedvezményes üdültetésére használták. A Fidesz-kormány 2012-ben kitört államosítási és központosítási lázában a megyei önkormányzatokat kiüresítették, vagyonukat államosították. Erre a sorsra jutott a sok szombathelyi és Vas megyei gyerekkori emlékeiben szereplő berényi üdülő is.

A kormány központosította a gyermeküdültetést is, és ezt a feladatot az Erzsébet-programra bízta, amit a Nemzeti Üdülési Alapítvány (NÜA) működtetett. A következő három évben az üdülő tényleg működött, Mégis működik a balatonberényi gyermeküdülő 2012. June 21. 12:01 nyaraltak ott gyerekek, akiket az Alapítvány utalt be. 2016-ban viszont már nem szerepelt Megint új gazdája lesz a balatonberényi gyermeküdülőnek, ahol egykor a vasi diákok nyaraltak 2016. March 23. 08:02 az Erzsébet-táborok között a berényi üdülő.

2017-ben mi is megnéztük, Tönkremegy a volt balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája 2017. November 11. 07:40 és azt láttuk, hogy egyre rosszabb állapotban van az egykor szebb napokat látott ingatlan.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet